17. Mai feiring hell hysteri?

Da æ det bære en time tel 17. mai, å je ha endeli fått sætt meg ned førr kvæln. Æ den hældige vinner ta å vara i 17. mai komiteen i Næroset i år. Dæ vil si litt ekstra forbredelser, men itte mer enn je gjør det tel sjøl. Gudskjelov æ je 48 kilo tyngre nå, enn da je va femten år å hadde bunad. Je æ faktisk takknemlig førr att bunaden ha inntatt en forhistorisk tilværelse, å at je ha vørti utruli «Frodig å fin» sia den gongen. På ælle mulige måter, ganske fornøyelig å bli 35 år syns je. Hadde nok itte vøri like rolig den gongen je passe bunaden om je visste att je skulle vara programleder førr dagen i mårrå…….itte førr at je syns det æ så grådig moro nå hell, men slik bli det når en æ storkjæfte å stikk fram nåsån sin, da lyt`n vel bære ta de rollen som itte æ så jæve å……..men det æ itte støtt like fornøyelig å bli tatt førr gitt. Je ha et avslappe forhold tel 17. mai, å hadde nok itte vøri så delaktig om je itte hadde hatt en avlegger som je lyt følje opp. Syns mæssom det ha vørti mer et bunad og is hysteri enn det hændle om at vi bo i verdens rikeste lænd å absolutt borde feire dæ. Antageli ingen som legg merke tel om bunadskjorta tel de andre æ nystrøki uten press striper på arma( gud førrby om dæ skulle skje…je æ nemlig utdanne husmorvikar, å veit åssen ei skikkeli skjorte ska vara strøki) Vi bli så fiksert på å sjå bra ut att vi itte få mæ øss åssen det egentli stå tel mæ ælle som vi ska rope hurra mæ i mårrå. Husse 17. mai mårrån heme da vi va små mæ litt skrækkblænde fryd. A mor i morgenkåpe i et slags boblelignende stoff i lilla, mæ mårråsveis å ei gansk kraftig frustrert rynke i mellom aua. Ælle tre søskna endelig i  gåbort klær ætter en del om å men…..å så kom høydaren da krølltånga skulle laga fine pænnlugger mæ bøyen innover rundt hele huggu. Stakkar Amund som sto bakerst i rækka, va liksom itte spørsmål om å slags kjønn hænn hadde. Ælle fækk krøller…..å litt småsvidde ører……..så skulle vi sitta HELT STILLE tel a mor va ferdig på badet………….gikk vel ældri helt ætter plan den gongen, like lite som det gå i dag, men je tru jaggu verden gå videre sjøl om poden måtte bli svart på knea før vi rækk fram tel skola. Ha en strålende 17. mai! Vi sees kænskje 🙂


8 kommentarer on “17. Mai feiring hell hysteri?”

 1. Stina sier:

  HURRA!! ….lilla boblemorgenkåpe…je elske deg førr ælt du kjæm i hau :o)

 2. Stina sier:

  Stakkars mor…virkelig! Men, jaggu hadde vi fine sveiser! :o)

 3. Ann.Mari S. Pettersen sier:

  Håper du har fått senket skuldrene og puster med magen. Vil bare ønske deg en riktig fin 17. mai i den vakre bygda vår Næroset. !7. mai for meg blir i år sammen med mormorunga på Brøttum.

  • Husmorvikaren sier:

   Skuldrene er senket og frokosten inntatt og vi æ klare førr feiring! Ha en riktig fin 17. mai dekk å Ann Mari. Kos deg på Brøttum 🙂

 4. Hæn på ændre sia ta senga. sier:

  17 mai ja…..
  Je æ litt innhabil oppi denni bloggen og lyt nok gå litt stille i dørom,men je lyt nå bære takke den gode skaper og itte minst a`svigermor førr att hu høllt seg væl unna Tørrtopp denni 17 mai mårran!!!!
  Svigermor æ ei trivli og grepa kjærring,og je ser på meg sjølv som en relativt sindig og roli kar…….men jeg ska si det att hadde a svigermor kømmi med krølltanga si 17 mai mårran og sætt den i luggen min hadde det jaggu meg blitt månelyst her.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s