Stille i fjøset.

Å være mor på deltid er ikke alltid like lett. Først kommer en periode med rutiner, faste gjøremål, fornuftige leggetider, faste måltider, full aktivitetsplan nesten hver eneste kveld, og du sitter ansvarlig for at dette puslespillet fungerer. At poden blir oppdratt, oppmuntra, og opplært til alt som trengs for å utvikle seg til å bli mer enn et mini-menneske. Jeg kan ofte føle meg litt småtrøtt denne perioden, og prøver å være i forkant av alle situasjoner. Klesdunken virker stadig overfylt, og gulvene ser aldri rene ut. I yttergangen møter jeg ca. 16 par sko av alle slag, slik omtrent midt i døråpningen. Litt på hæla med lekser, fotballutstyr som ligger i ett annet hus enn jeg bor i.

SÅ kommer perioden som poden skal bo hos den andre gen-eieren. Da blir det STILLE, fryktelig stille. Litt godt det første kvarteret, så kommer savnet etter 16 par sko midt i døråpningen, unger som kommer og går, klesvask som vokser meg over hodet, litt for korte netter, og alt for tidlige morgener. Tålmodighet som bli strukket så lang,t at jeg er litt usikker på om det er sunt for kroppen min (men de er jo så søte når de sover…) lyder, ulyder, høylytte diskusjoner om og når de andre klassa legger seg om kveldene. Tydeligvis er det noe vi gjør feil her i huset, for stadig få jeg høre at: ALLE de andre legger seg seinere, alle de andre gjør alt på en annen måte enn her. Jeg må ha feilet så utrolig, som har klart å gjøre ting så annerledes enn ALLE andre.

Poenget, ikke la alle oppgaver, søvnløshet, krangler osv….ta for mye plass i livet, for tro meg, den dagen det ikke er der lengre, blir det STILLE, helt stille, men det er jo selvsagt lov å ønske seg noen timer fri Det syns jeg også er ganske så deilig, men akkurat nå er det første kvelden alene igjen på ei stund.

8 kommentarer om “Stille i fjøset.

Legg til din

 1. Du skriv så mye fint her Linda! Er så gla før at noen klare å setta ord på mye ta det mange ta øss går å tenkje på, men som hænn Jante ti øss itte læ øss si!
  Tenkte je bære sku trøste deg mæ at, 16 sko par… Det er bære moro 🙂

  1. Tusen takk Siv 🙂 je æ ganske så sikkert på att du veit å je prate om, å du ha vel ratt flere enn 16 par i din gang, mæ fire gonger så mange onger 😉 Godt førr meg å få bekrefte att je itte æ åleine om å ha det slik å!

 2. Hei, Linda, og takk for sist!

  Du er jammen ei dame som skriver om ordentlige,reale ting! En nytelse å lese – takk! Det er deilig å lese om situasjoner man kjenner seg igjen i, særlig når vi tydeligvis konkluderer ganske likt om mange ting her i livet.

  1. Hei Anita og takk for dæ! Så koseli å høre fra deg 🙂 Ha dekk fått satt noen ta idea deres uti livet sia sist? Å bli det mulig å bestille pulsvanter tel jul? 😉

   1. Hei,igjen, Linda!
    Vi driver nå på, men har ikke kasta oss helt uti ennå. Går og vasser på grunna, passer det kanskje å si. Grubler litt: Facebook eller blogg og hjemmeside, eller alt ihop? Pulsvarmere skal bli – du skal ikke behøve å vente til jul! Skulle gjerne sendt deg bilde – hvilken e-postadresse?

   2. Det enkelste er å lage ei enkel facebook side som er litt statisk, så slipper dere å være aktive hele tiden ref=ts»>https://www.facebook.com/pages/create.php?ref=ts
    Ta det litt pø om pø, så føles det ikke så slitsomt, det skal jo være moro 🙂 Det kan dere legge ut bilder av produktene og skrive litt om bedriften. Du kan sende bilder til linsonst@bbnett.no , så skal jeg kjøpe nye pulsvanter 😉

 3. Mætt ta sko i gangen………..
  Ha nå akkurat vøri der å sett over statusen i…….
  12 par sko tilhørende husmorvikarn + ett par nye i dag….dvs 13 par damesko str 36-37.
  I tillegg kjæm ett par slippers attslengt innaførr terrassedøra.(også i str husmorvikar)
  Je ha 7 par uti gangen,i tillegg tel ett par slippers som også står attslengt innaførr terrassedøra.
  Den såkalte poden……O (null) sko attslengt noen plass(synlig hverfall)

  Je ha nå KUN sett over 1 etg…..førr kjæm en opp tråppa finns det fler…..MANGE fler…..MÆTT ta sko……itte ha je no peil på antallet,og itte gidd je å tælle dom heller….
  Je tru nesten det æ slekk det lyt bli når husmora ha en slags fetisj førr sko:)

  1. Å ælle skoa ha je sætt utover førr att det itte ska sjå så tomt ut………………… førr je bruke dom jo itte 😉 Smart itte sænt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: