Stille i fjøset……..

Å vara mor på deltid æ itte ælltid like lett……fysst kjæm en periode mæ rutiner, faste gjøremål, fornuftige leggetider, faste måltider, full aktivitetsplan nesten hår eneste kvæll, å du sitt ansvarlig førr att detti puslespelle fungere, å att poden bli oppdratt, oppmuntra, å opplært tel ælt som trengs førr å utvikle seg tel å bli mer enn ett minimenneskje……..Je kænn ofte føle meg litt småtrøtt denni perioden, ofte æ je litt i forkænt ta ælle situasjoner. Klæsdonken virke stadig overfyllt, å gålva ser ældri reine ut, i gangen møte je ca. 16 par sko ta ælle slag, slik omtrent midt i dørhølet…….Litt på hæla mæ lekser, fotballutsyr som ligg i ett ænna hus enn je bo ti…….SÅ kjæm perioden som poden ska bo tel den andre geneiern…………å da bli det STILLE ……førrferdeli stille………litt godt det fysste kvarteret………så kjæm savnet ætter 16 par sko midt i dørhølet, onger som kjæm å gå, klæsvask som væks meg over huggu, litt førr korte netter, å ælt førr tidlige mårrår, tålmodighet som bli strækt så langt att je æ litt usikker på om det æ sunt førr kråppen min ( men dom æ jo så søte når dom søv…..) lyder, ulyder, høylytte diskusjoner om å når det andre klassa legg seg om kvæln….( tydelivis æ det no vi gjør feil her i huset, førr stadig få je høre att: ÆLLE de andre legg seg seinere, ælle de andre gjør ælt på en ænna måte enn her, men je ska jammen forske litt på detta, å finna ut å vi gjør feil……..) Poenget mitt æ: Itte læ ælle oppgaver, søvnløshet, krangler osv……ta førr mye plass i livet, førr tru meg, den dagen det itte æ der lengre…….bli det STILLE…….helt stille…….men det æ jo sjølsagt lov å ønske seg noen timers fri ( dæ syns je å æ deilig)…..men akkurat nå æ det fysste kvæln åleine att på ei stund….


8 kommentarer on “Stille i fjøset……..”

 1. Siv sier:

  Du skriv så mye fint her Linda! Er så gla før at noen klare å setta ord på mye ta det mange ta øss går å tenkje på, men som hænn Jante ti øss itte læ øss si!
  Tenkte je bære sku trøste deg mæ at, 16 sko par… Det er bære moro 🙂

  • Husmorvikarn sier:

   Tusen takk Siv 🙂 je æ ganske så sikkert på att du veit å je prate om, å du ha vel ratt flere enn 16 par i din gang, mæ fire gonger så mange onger 😉 Godt førr meg å få bekrefte att je itte æ åleine om å ha det slik å!

 2. Anita Stølan sier:

  Hei, Linda, og takk for sist!

  Du er jammen ei dame som skriver om ordentlige,reale ting! En nytelse å lese – takk! Det er deilig å lese om situasjoner man kjenner seg igjen i, særlig når vi tydeligvis konkluderer ganske likt om mange ting her i livet.

  • Husmorvikarn sier:

   Hei Anita og takk for dæ! Så koseli å høre fra deg 🙂 Ha dekk fått satt noen ta idea deres uti livet sia sist? Å bli det mulig å bestille pulsvanter tel jul? 😉

   • Anita sier:

    Hei,igjen, Linda!
    Vi driver nå på, men har ikke kasta oss helt uti ennå. Går og vasser på grunna, passer det kanskje å si. Grubler litt: Facebook eller blogg og hjemmeside, eller alt ihop? Pulsvarmere skal bli – du skal ikke behøve å vente til jul! Skulle gjerne sendt deg bilde – hvilken e-postadresse?

   • Husmorvikarn sier:

    Det enkelste er å lage ei enkel facebook side som er litt statisk, så slipper dere å være aktive hele tiden ref=ts»>https://www.facebook.com/pages/create.php?ref=ts
    Ta det litt pø om pø, så føles det ikke så slitsomt, det skal jo være moro 🙂 Det kan dere legge ut bilder av produktene og skrive litt om bedriften. Du kan sende bilder til linsonst@bbnett.no , så skal jeg kjøpe nye pulsvanter 😉

 3. Hæn på andre sia ta senga sier:

  Mætt ta sko i gangen………..
  Ha nå akkurat vøri der å sett over statusen i…….
  12 par sko tilhørende husmorvikarn + ett par nye i dag….dvs 13 par damesko str 36-37.
  I tillegg kjæm ett par slippers attslengt innaførr terrassedøra.(også i str husmorvikar)
  Je ha 7 par uti gangen,i tillegg tel ett par slippers som også står attslengt innaførr terrassedøra.
  Den såkalte poden……O (null) sko attslengt noen plass(synlig hverfall)

  Je ha nå KUN sett over 1 etg…..førr kjæm en opp tråppa finns det fler…..MANGE fler…..MÆTT ta sko……itte ha je no peil på antallet,og itte gidd je å tælle dom heller….
  Je tru nesten det æ slekk det lyt bli når husmora ha en slags fetisj førr sko:)

  • Husmorvikarn sier:

   Å ælle skoa ha je sætt utover førr att det itte ska sjå så tomt ut………………… førr je bruke dom jo itte 😉 Smart itte sænt?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s