Ælle ha ei interessant historie å førrtælja…….absolutt ælle!

Historier æ en ta mine store fasinasjoner. Je syns historier er det mest essensielle vi ha…….. ælle å en hver. Uansett alder, levestandard, status, nasjon, vekt, høgde, bakgrunn, mastergrad, mastercard, husstørrelse, bryststørrelse, venner, kjærring, antall onger……..osv……. Er det itte kun dæ vi driv mæ egentli….å førrtælja historier?? Ælle reklamer er historier om å fantastiske produkter å tjenester vi kænn få kjøpt, jo bære historie ( å itte minst førrmidler) jo mer få dom solgt. Om je slarve sammen mæ venninnen mine så er det jo de beste historien som gjør meg interessant (nok en gong bety førrmidlingsevnen ganske mye) Jo mer innlevelse å drama, jo lettere bli historien solgt inn. Ska vi vælja øss en utdannelse så er det historien tel dom som ha tatt valga før øss som avgjør å som er mest populært å bli (å da avheng dæ ta den som ha førrtælt historia sjølsagt) Ska vi ha øss ny kjærest så vil historia tel den vara ganske avgjørende førr om det er interessant hell itte( noen skulle nok absolutt ha fått en ny sjanse, som kænskje ha fått ei uhældig historie …..spesielt på små plasser, heng slik væ) Ska vi søke ny jobb, vil dom gjerne ha greie på historia våres i arbeslivet, men itte nok med dæ, nå vil dom gjerne ha litt greie på den private historia di å, som si no om hvem du er. Å dæ skjønne je godt førr det er den historia som vi eig sjøl, å som gi øss identitet…………Vi lik å førrtælja om øss sjøl, å når noen lytte føle vi øss litt viktige akkurat der å da. Førr ælle ha vi ei helt unik historie, men det kreve litt mot å førrtælja historien akkurat slik som den er. Noen gonger pynte vi på historien førr att det høres litt penere ut, andre gonger dræg vi ti en liten løgn førr at historia ska få litt mer svung over seg……..men vi treng itte dæ………ei ærli historie røre væ folk på godt å vondt, å det er opp tel den som læs hell lytte tel historien å bedømme. Oppfattelsen ta ei historie er antagelig like mange som det finns mottagere, men dæ gjør det bære spennende. Itte var redd førr att di historie itte er spennende nok, førr dæ veit du ittno om førr du ha prøvd. Treng itte å vara fysste mænn på månen, hell tjene mæst, synge best, sjå best ut, ha utført store bragder førr å førrtælja DI historie………….je syns hverdagshistorien æ de beste, førr det er dom vi treng å høre førr å få bekrefte att det æller mæste æ «normalt»…….Oppfordringen bli å lytte tel noen som kænskje itte rope like høgt som meg, men som er litt i bakgrunn. Ta deg litt tid tel å sjå ætter, så oppdage du plutseli verdens mest interessante mennekjer som brenn inne mæ de historien som røre øss mest. Og kænskje vil du bidra tel en framgang førr historie eier`n som endelig ha fått en lytter, førr vi treng å bli sett, å bli hørt 🙂


2 kommentarer on “Ælle ha ei interessant historie å førrtælja…….absolutt ælle!”

  1. Mari Langdalen sier:

    Du er fantastisk god på å førtelja – så god at je klarer nesten itte vente på den neste ‘førteljinga’ di 🙂 🙂 🙂 !!

    • Husmorvikarn sier:

      Hehe 🙂 Du æ god å ha du Mari, æ lett å vara meg, når du æ så flink tel å oppmuntre! Takk ska du ha.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s