Bærføtt mæ neglakk på………

Je er itte mer enn middels opptatt ta været…… (uten att je ha no statistikk på åssen forhold folk ha tel akkurat dæ) …….men denni såkælte sammarn ha vøri litt i overkænt fuktig sjøl førr meg…….det bli mæssom så trångt å vara inne om sammarn………huset virke nesten mindre om sammarn hell om vintern…….da er det koselig att det er trångt da………..men itte nå……..føles nesten som å vara hermetisert ufrivillig uten tilgang på mer luft enn att det akkurat gå bra……..itte støtt det gå hell………Føles som en sitt å vente på no en itte veit å er………..itte som att tænnlægen da, førr da skulle je ønske ventetia va mye lengre……nei mer som å vente på julekvæln, bære att`n itte veit å slags dag den kjæm…………i år va sammarn i april da…….takk å lov førr att je va sjukmeldt akkurat da, så je fækk følelsen ta sammar…….men det va mæssom no som mangle da å, førr sjøl om lufta va varm, føltes det som om beina vart følelseslause ta kulde om du stakk dom i vatne…….å da skjønte du att det va smeltevatn fra fjellsnø`n du skulle tel å bade ti………blærekattar`n va ett faktum å følelsen ta å ha vøri i kontakt mæ diagosen kollbrænn va nærliggende…….je ha vøri heme hele denni sammarn så det ha vørti mye tid tel å vente……men nå ha det endeli vørti sammarn!!!!! Sammarn er å gå bærføtt i graset uten att det byne å stikke oppover legga ta kroppstemperaturdropp, det er å få ta vinterpelsen på utsatte plasser som itte avsløres så lett mæ klær på, det er å fjerne daue hudceller å lakke tånegler, det er å vekselvis ha på solfaktor å sololje førr å dekke både faren førr å få hudkreft, men samtidig oppnå en farge som framheve sjøl vælker på en bære måte………(førr meg er å få farge noe som ha tatt seg opp mæ åra…..je bynte som skummemjølksfarga, men ha gått over tel mer raubron slik som Norsk rødt fe omtrent bære litt lysere) sammarn er å sitta ute tel sola gå ned…….å helst er på tur oppatt (bortsett fra i Nord Norge der du ældri få lagt deg førr sola itte gå ned, dæ er vakkert dæ) Sammarn er å kaste ta seg absolutt ælle klæa å bade nakjin på en plass der ingen ser deg…….( få je håpe) ……å kjinne vatne dænse rundt hele kroppen. Å legga seg på nyvaske frotterlaken som kjinnes ut som sændpapir på huden når du legg deg om kvæln, å det virke som førr en gong skyld ut som om huden er førr stram ( dæ er luksus dæ ) Det er å eta så mye sommerkoteletter å pølse, att sjøl fiskeboller bli godt att i september……….det er å kjinne lufta ta nyfiske gjedde som kjæmpe sin livskamp mæ kroken å snøre, mens du veit att`n ha tapt, det er å vara sammen mæ gode menneskjer som du er gla i, det er når onga legg seg samtidig mæ deg om kvæln, når myggen ha sine festmåltider hår eneste kvæll, når du ligg i mørket å høre den kjente lyden ta noe som høres ut som en boeing 737 nærme seg øra dine…..å i dæ øyeblikket du skru på att lyset bli det blikkstille……som om lyden er synkronisert mæ lysbrytern……….det er sååååå mye som er sammarn førr meg, å nå ha`n endelig støkki innom førr noen dager, så læ øss nyte det i lange drag. Her sitt je litt trång i skinnet mæ nylakkerte tær ætter nok en fantastisk dag på Næra………..å unners på om je ska unne meg ett glass rødvin på terassen sammen mæ æljen å grævlingen 🙂 Fortsatt GOD SAMMAR!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=15kvYs3Xq78


2 kommentarer on “Bærføtt mæ neglakk på………”

  1. Mari Langdalen sier:

    🙂 Skulle bære ønske at sammarn var uten torden, klare itte helt å kose meg og slappe av sammarstida je, dessverre, blir så sjuk psykisk ta torden at je veit itte mi arme råd. Men nyt sammarsdagene og nettene når været er på mi si`e, slik som deg 🙂

    • Husmorvikarn sier:

      Je lik itte tordenvær je hell Mari, men ha faktisk vørti litt likere mæ åra ettersom je ha klart å slæppe kontrollen litt å litt………men ting tæk tid. Je voks opp mæ ei bæssmor som va litt overtruisk å påvirke meg litt i gæli rætning mæ å fali tor mæ hammarn kunne vara……..ha fønni ut att mi tid æ nøye utmålt å att je itte klare å påvirke når je ska rykke ut, så da tæk je sjangsen i mens å prøve å oversjå min egen redslel (mæ ymse hæll sjølsagt) Håpe du klare å slappe av mer mæ tia, i mellomtia æ det høsten som stå førr tur, så da kænn du bære kose deg! 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s