Begrensningens kunst ……

Lure noen gonger på om vi menneskjer æ født mæ en egen evne tel å leite opp ælle begrensninger? Som om det æ en måte å skåne øss sjøl på fra å bli tatt mæ boksa nere på, en slags gardering ………Vi laga øss  kraftfige rammer som vi itte TØRR å tråkå uttaførr, førr da bli konsekvensen store. Om vi itte begrense øss sjøl, lik vi å begrense andre …….muligens førr å stoppe dom i lykkes mæ ting vi itte ha hatt guts tel å gjøra sjøl. Å starte ett prosjekt, en ny bedrift, en ny retning i livet, oppussing ta kjøkkenet, hell hva som helst egentlig, vil de fleste prosjekt byne mæ å leite opp begrensinger. Å mange penger finns tel disposisjon? Å mange timer finns tel rådighet, å mange kænn bidra tel å få ting gjort osv, osv……..da denni tanke og planleggingsjobben æ gjort, ska liksom den kreative prosessen starte mæ å finna gode løsninger, nye produkter, nye aktiviteter, nye bygg….Men det stoppe seg nesten mæ en gong fordi rammen æ satt noe så kraftig på forkant att det finns itte råd å slæppe laus fantasien. Tenkj om vi torde å bygge digre luftslott uten å tenkje konsekvenser først!!! Da ville vi få gjort myyyye mer, mye større, å mye fortere, førr det bli jo helt sikkert tomt førr penger, tomt førr tid, å tomt førr folk som ha tid tel å hjelpe tel…..tenkj å mye unødig tid som ha vørti brukt på å begrense seg på ting som ordne seg sjøl. Tenkj om du kunne starte et prosjekt mæ æll verdens kapital i baklomma, flust ta folk som stilte opp i evigheter, å et hav av tid tel å utføre jobben…..DA ville store ting byne å skje i huggu, større tanker fækk plass tel å boltre seg i mulighetensånd. Je tru itte bære detti hadde vøri lurt, je VEIT at det funke. Uten denni måten å tenkje på ville itte je ha vøri en handlingens dame.Førr mine forutsetninger som utdanne husmorvikar ville itte ha høldt mål i bedriftsverden uten en høldning å et tankesett som fokusere på understreke løsningen å itte understreke problemet. Itte tving fram løsninger, mæ læ dom få plass å boltre seg på, så kjæm dom ta seg sjøl. Den evnen en treng mest ta førr å vara løsningsorientert æ MOT. Mot tel å hølle ut i tvil, å stole på at det ordne seg 🙂 Je ha hølt på denni tanken ett å som sjukmeldt nå, å itte stresse mæ å legga en strategi førr framtia. Å du verden som ting fell på plass uten mine begrensningtanker……Finn itte no som motivere meg mer enn når noen si att je bør tenkje meg godt om før je gjør det, ell si att detta tru je itte æ noen god idè  Linda, ell itte minst….detta gå itte an…………….Klart det gjør!!!!  😉Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s