Fasaden æ det ittno å si på………..

Min definisjon på fasade = Et skjold du bygge rundt noe du æ redd førr…….Vi bygge hus freksempel førr å ha en trygg plass å oppbevara øss. Om du itte æ så redd førr att folk ska sjå å som æ inni huset ditt, så æ du kænskje litt slæpphendt mæ fasaden å glømme å rødde innatt ælt før du legg deg om kvæln, hell åpne opp å be inn folk på kaffe sjøl om dom kjæm uanmeldt,  å tæk deg på fersken i å ha møkkete klær i andre rom enn vaskerommet (førr dom som ha ett) Æ det itte typisk att det ÆLDRI kjæm noen akkurat når du ha vaske………itte så rart kænskje om det bli gitt utrykk førr att vasking æ noe ta dæ som stå øverst på prioriteringslista tel en hver tid. ……….Je ha ældri hatt det så reint rundt meg noen gong som når ting ha vøri litt ugrett………..som en slags kompansasjon førr ælt je ha itte fikse. Je ha det da i hvertfall fint heme, fasaden æ det ittno å si på…….hell???? Det kom litt brått på meg ætter omvæltning i livet mitt førr noen år sia……….plutseli vart ælt sætt i fugleperspektiv, å det væsle huset som je hadde brukt så mange timer på å pynte fasaden på vart liksom itte så mye verdt lengre. Je bynte å sjå førr meg att ælt materiellt hadde førsvønni( som i et fyrstikkdrag) å vart det att da? Bynte å sjå førr meg folk i livet mitt helt neåttstrippe ta materielle goder………noen vart da vældi verdifulle, mens andre mista litt verdien sin……førr å vart det att når kun personligheta skulle råde??? Je ha vøri slave ta min egen fasade i mange år, å prøve stadig å gjøra meg sjøl litt sårbar førr omverdnen, å je oppdage tel stadighet att dæ gi meg en dimensjon je ha stengt uttaførr fasaden før. Skummelt, men så godt ! Je æ  glad i folk rundt meg uavhengig ta å dom eig, hell om magan heng, om mårråtryne kvalifisere tel enerom, om huset ser ut som et helvete inni, å uttapå, om dom krangle mæ gubben sin, hell syns onga tel tider æ ei pæst å ei plage osv….osv….. I går feire je 17. mai uten å ha klypt plen freksempel, å dæ gikk helt glimrende……….Det æ ingen som ha bedt meg om å bygge en slik fasade, men je ha gjort det sjøl i redsel ta å bli avvist ta omverdnen. Litt mindre redd enn i fjor, gå je på butikken uten sminke, å klyppe plen, når lysta er der….tru det ratt gå bra je 🙂 …………Itte ællti like lett å vara raus i verdes rikeste lænd…….


2 kommentarer on “Fasaden æ det ittno å si på………..”

  1. Marita sier:

    Du sætt ord på no`o som je tru vi ælle kjinne øss att i, å hadde ælle bære tenkt akkurat som deg Linda!!! Åssen vi æ som personer æ det viktigste, å en lyt ta vare på dom en æ gla ti på både gått å vondt!

    • Husmorvikaren sier:

      Takk førr det Marita :o) Rart å mye lettere det æ å vara der førr andre når det blæs medvind. Tru vi bli litt redde førr å itte strekke tel når ting bli vanskelig, å væl da heller å itte stille opp. Æ stort sett egen frykt som stoppe øss. Je ha vøri så redd førr å skrive støtt, men bestemte meg førr å kaste meg utti det, akkurat førr å itte læ frykten råde mer. Fant ut att det itte æ opp tel meg å bestemme å som æ bra å itte :o)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s