O du store oppmerksomhet!

Går det an å elske oppmerksomhet? Absolutt, men jeg tror ikke alle liker å innrømme det, for da kommer Jante.

Jante er en litt klein følelse som dukker opp om du over litt tid har eksponert deg selv, i positiv øyemed. Jo mer offentlig du ha drevet med dette, jo mer tak vil Jante ta, som et slags kvelertak for å få slutt på framgangen, eller suksess som det også kan være. Jante er en snik eller en slags ringrev som ikke viser seg fram, men ofte er å finne bak gardiner, persienner, bak lukkede dører, i sosiale lag, som fluer på veggen, eller i form av usedvanlige lange ører. Opptrer ofte litt i skjul, og er nok av den sjenerte typen. Jeg tror muligens Jante ikke hadde det så godt i barndommen sin, siden han er så opptatt av å holde andre nede, et tegn på misunnelse og lite raushet. Prøver sikkert å kompensere at han ikke har blitt sett, eller hørt.

Det bor en Jante i oss alle, og ja jeg mener ALLE! …men det er forskjell på hvem av oss som lar han få lov å ta overhånd. Å være raus er ikke Jante sine styrke, men det går an å skremme han ved å være storsinnet. Jeg tror Jante blir litt roligere i framtoningen om han blir tatt litt på senga, og blir informert om hva som egentlig skjer. Jante er nemlig ofte feilinformert, og sitter på analyser, gjort utifra løse rykter, og egne oppfattelser.

Jante har ingenting i mot at vi setter i gang med nye prosjekter eller blir kjent med nye folk, så lenge det går litt trått. Men i det øyeblikket du begynner og lykkes med prosjektet, eller at vennskapet til de nye bekjente begynner å tetne seg til, DA setter han inn nådestøtet sitt, og begynner å stikke kjepper i hjula. Gud forby at folk skal tjene penger, eller ha det godt med seg selv.

Så vær på vakt viss`n Jante tar over kroppen din. Det kan skje over neste kaffekopp med naboen, uten at du kanskje får det med deg selv…

5 kommentarer om “O du store oppmerksomhet!

Legg til din

  1. Du er så god på å formulere deg og komme med sannhetens gullkorn og strofer !! Jeg elsker innlegga dine !! 🙂

  2. nei du må itte kåmmå hær og kåmmå hær !!!! da kæn du bli oppfatte som svær. Dæ nok bæst og tia stille og bøye nakken!!!

    1. Prøysen ha mange GODE beskrivelser ta akkurat detti fenomenet, å mange ta hass kvnneskikkelser æ bratte i nakken, å dæ æ mye bære 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: