Je elske oppmerksomhet!!!!!!…….men dæ syns itt`n Jante æ grett……..

Å dæ gjør antageli dekk å, i større hell mindre grad……men je tru itte ælle lik å innrømme det, førr da kjæm`n Jante å tæk øss ratt. Jante æ en litt klein følelse som dukke opp viss du over litt tid ha eksponert deg sjøl, i positiv øyemed. Jo mer offentli du ha drevi mæ detti jo mer tak vil`n Jante ta, som ett slags kvæletak førr å få slutt på framgangen (hell suksess som det åsså kænn vara) Jante æ en snik hell en slags ringræv som itte vise seg fram, men ofte æ å finna bak gardiner, persienner, bak lukka dører, i sosiale lag, som fluggu på veggen, hell i form ta usedvanlige lange ører, opptre ofte litt i skjul, å æ nok ta den sjenerte typen. Je tru muligens Jante itte hadde det så godt i barndommen sin, sia hænn(sjøl om je syns Jante ha mer kvinnfolk gener…) æ så opptatt ta å hølle andre nere, ett tegn på missunnelse å lite raushet, prøve sikkert å kompansere att`n itte ha vørti sett hell hørt…….Det bo en Jante i øss ælle, JA JE MEINE ÆLLE!!!!! ………men det æ forskjell på åkke ta øss som læ`n få lov å ta overhånd. Å vara raus æ itte Jante sine styrke, men det gå an å skræm`n væ å vara storsinne. Je tru å Jante bli litt roligere i framtoninga om`n bli tatt litt på senga, å bli informert om å som egentli skje, førr Jante æ nemlig ofte feilinformert, å sitt på analyser, gjort utifra lause rykter, å egne oppfattelser ….å dæ æ skummelt. Jante ha ittno i mot att vi sætt i gang mæ nye prosjekter hell bli kjent mæ nye folk så lengi det gå litt trått, å vi må slite litt mæ det, men det æ i dæ øyeblikke du byne å lykkes mæ prosjekte, hell att vennskapet tel de nye bekjente byne å tettne seg tel att`n sætt inn nådestøte sitt, å byne å stikke kjepper i hjula, førr gud førrby att folk ska tjene peeng, hell ha det godt mæ seg sjøl……….Je elske oppmerksomhet, å æ itte redd førr å eksponere meg sjøl lengre, så lengi je æ meg sjøl kænn ingen ta meg førr dæ, dom kænn enten like meg hell misslike meg. Ælle ønske å bli sett, å bli hørt, å dæ kælles oppmerksomhet! Så var på vakt viss`n Jante tæk over kråppen din………dæ kænn skje over neste kaffekopp mæ nabo`n uten att du kænskje få det mæ deg sjøl…………


5 kommentarer on “Je elske oppmerksomhet!!!!!!…….men dæ syns itt`n Jante æ grett……..”

 1. Mari Langdalen sier:

  Du er så god på å formulere deg og komme med sannhetens gullkorn og strofer !! Jeg elsker innlegga dine !! 🙂

 2. eli trettsveen sier:

  nei du må itte kåmmå hær og kåmmå hær !!!! da kæn du bli oppfatte som svær. Dæ nok bæst og tia stille og bøye nakken!!!

  • Husmorvikarn sier:

   Prøysen ha mange GODE beskrivelser ta akkurat detti fenomenet, å mange ta hass kvnneskikkelser æ bratte i nakken, å dæ æ mye bære 🙂

 3. Irene sier:

  Godt sagt:-)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s