Lucky Næroset – Bygda i mitt hjerte, og hjerte mitt i bygda…..

For meg er bygda ett felleskap som ligner litt på familien, bare med litt flere medlemmer. Når jeg er ute å farter, får jeg en god følelse i magen når jeg kommer hjem til landskapet, lukta, lydene, roen og ikke minst menneskene i bygda mi. De uendelig mangfoldige menneskene…bygda har nok ikke flere originaler enn i byene, men på bygda er det mer gjennomsiktig og det koster mer å være en. Vi er alle i utganspunktet originale! Et fellesskap består av negative og positive krefter, og begge kreftene er vi alle i bestittelse av og bytter på å benytte oss av. De negative kreftene kan vise seg i form av sladder(ikke benekt at du gjør det, da er du antgelig en av de værste….)Eller i form av åpenlys sutring som ofte sprer seg som ild i tørt gress og du plutselig sitter som leder av klageklubben. Det kan også vise seg i form av kalde skuldre eller bitende stillhet(kanskje den aller værste av de negative kretftene, de du ikke vet hvor du har) også kalt bygdedyret! De gode kreftene vi besitter kan vise seg i form av iver, inkludering, toleranse, raushet, invitasjoner, oppmuntrende ord og handlinger, initiativrikhet, innsats i form av store og små oppgaver for felleskapet, latter , tårer og mye mye mer…Alle disse kreftene skaper en synergi som er enestående for hver eneste familie, uansett geografi.

Tilsammen er det akkurat dette som utgjør bygda og følelsen det gir er TRYGGHET!

Det er nemlig trygt å vite hvem som er hva og mener hva om hvem på godt og vondt.

Denne tryggheten er det noe som rokker ved akkurat nå. Barneskolen vår (Fagernes skole) er nedleggingstruet…..igjen… Forslaget er å splitte familien i flere deler og mikse de med andre familier. JEG VIL IKKE BYTTE FAMILIE!! Det er dette som er min familie og mitt fellesskap, vi har valgt akkurat denne av en grunn. Det er ikke noe galt med de andre familiene, men det er denne som er min.

Uvissheten tar nok en gang tak i kroppen som en indre uro. Vondt for en familie, når en ikke vet om man får beholde hjemmet sitt i fremtiden, men må bruke kreftene på å kjempe. Alle kreftene som burde ha fått lov å skape ny utvikling og til å skape gode framtidsutsikter for de som kommer etter oss. Det er helt naturlig å beskytte familien sin, men kjenner jeg familien min rett, så mobiliserer vi når noe skjer og bretter opp skjorteermene enda en gang.

Det er få som møter trusler med åpent sinn, men jeg håper kommunikasjonen videre i denne saken blir skånsom og inkuderende, slik at vi sammen med beslutningstagerne kan finne en løsning som gangner alle!

Jeg verner om dette unike miljøet som har gitt mange mulighet til å bli modigere, deriblant undertegnede……. og  tenker tia er inne for å finne alternativer som gir sambygdingene en god følelse igjen.

 

 

 

Reklamer

One Comment on “Lucky Næroset – Bygda i mitt hjerte, og hjerte mitt i bygda…..”

  1. eli trettsveen sier:

    du æ god du Linda:-) akk hadde dæ vøri flere!!!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s