Bjørnen sover…i shorts?

Tida for å laga hi. Je er itte så ulik hverken bjønn eller grevling, og bruker mye av høsten på å laga hule tel vinter`n. Det gjelder å bunkre opp med godsaker, så vi få på øss vinterspekket, før en ny sammar ska tære på skråtten. Her om dagen pusse je vinduer, en eksklusiv aktivitet som je spara tel spesielle anledninger. Med vinduspuss føljer det gardinskift. Det passer seg jo å ha riktige gardiner tel riktig årstid, sjøl om det virker tel at je er den eneste i detti huset, som syns det er særs viktig med årstidsadekvate gardiner.

Det rekk nesten itte å bli august på kalender`n før je rødde vekk ælt som minne om bikinilinjer. Småsko, tynne jakker med småblommer på, blir pakke sirlig les: stappe i søppelsekker, inn på køtte. Det er mæssom ittno ænna enn ull som gir meining denni årstia. Da dræg je fram en haug med ting som vitner om forhistorien på en saueskrått, i form av ullsokker, ulltepper, ullsjal, ullgensere, tette gardiner og sko med ullfor. Ullfri saker som telys, lykter, erikaer, og te kjøpt på helsekostbutikken. Den ligg nokså langt unna der je bor, men det er jo det som er ordentlig te. Det gjelder å få fyrt opp noe av bjørkveden som ligger oppstable i uthuset. Det er jo bjørkved som er tingen i følge fagfolk der je bor, fagfolk = meg i detti tilfellet. Når telysa er tent, bjørkveden er i ferd med å bli slukt av flammer, ullsokka er tredd godt oppover legga, ullpleddet ligg bredd utover kråppen, yndlingsprogrammet er i gang på fjernsynet, og sist men itte minst, teen som lufte kanel og eple, ligg som ei eim utover stuggua, servert fra en retro-tekopp, viktig for å få den rette stemningen, er det klart for å nyte vinterredet…puh.

Som kjerring ligger det en del lykke i slike øyeblikk, da du fornøgd ser ælt rundt deg i en nokså harmonisk og lun setting. Der gardina står i stil med kubbelysa, men detti varer ofte itte i så mange minutta. Det som nå skjer er at de to andre beboere i denni hula gjør en generaltabbe, eller to. For det fysste blir det itte kommentert hvor fantastisk koselig det har vørti, noe je da sjølsagt gjør dom oppmerksom på, ved å spørra, ser dekk itte hva je har gjort? Halvhjertet prøver dom å redde seg innat ved å spørra, har du klypt deg? Men det stopper itte der serru, dom stille opp i vinterhula i SHORTS!

Herregud, det er vel ingen bjønn eller grevling som gå inn i hiet i shorts? Je innser fort at je ønsker meg raskere inn i hiet enn resten av familien, og at det kænskje er i tidligste laget, da grasklyppern fortsatt har att en runde uttafor hiet før løvet dætt helt.  Ha en fin fin høst, og nyt den skarpe lufta, og de brennende fargen som snart brer seg utover landskapet! Så kænn je lurkose meg under pleddet i mens.

6 kommentarer om “Bjørnen sover…i shorts?

Legg til din

  1. Skal være ærlig å si at jeg bruker ekstra lang tid å lese på hedmarksdialekt :)) men veldig morsomt Linda;) En fan av høsten!

  2. ja du vet….jeg er klar for setra og reale bjørner (det har vi nemlig der, – fire tatt i fjor…) – men jeg er ikke klar for å møte bamsen, det hører med til historien. Men er med på alt fra bikinilijner til ullsokker. Ha en fin helg Linda – sjøl ikler jeg meg sommerklær og inntar Istanbul. Men så er det høstuke på setra, og da skal det sprake godt i svartovn og blytunge dundyner skal omfavne min fantastiske kropp 🙂 god hælj!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: