In your Face(book)!

Itte veit je helt og som skjedde…Plutselig tæk je meg sjøl i å ergre meg over både det eine og det andre. Små ting som brått virke store og viktige, som pepperkakehus, andres kronikker, rundkjøringspynt, kommentarer, andres bikkjemøkk osv…i min villeste fantasi hadde je itte drømt om at akkurat bikkjemøkk kunne engasjere både bygd og by i heite diskusjoner, men joda! Det kænn nesten virke som krigføring ha nådd en ny dimensjon, som ingen skjønner konsekvensen ta enda… Det er faktisk skikkelig ugrett at folk itte kænn dressere katt`n sine tel å pisse på ega tråpp, hell det som værre er, at folk itte kænn bære kænn hølle mæddan sin førr seg sjøl. Førr å itte tala om ælle som et sunt, går kilometer ætter kilometer i både høg og låg hastighet og legg ut før og ætter bilder ta livstilsendringer.

Har dekk førresten lagt merke tel dessi som legg ut slike søte bilder med livsvisdomssitater på som liksom er sjølopplevd? Right! Åsså har vi dessi som er skikkelig intellektuelle, som ældri tæk en tullete test hell dele søte bilder, men som framstår som superbevisste smarte typer… særlig! (Dom tæk tester i smug, je er helt overbevist)

Så har vi dom som ældri synes, men som får med seg ÆLT. Dom som syns det er fryktelig irriterende med øss som legg ut no hele tia. Å farken skulle dekk ha gjort der uten øss? HÆ? Søtti å blædd gjennom ittno, dagstøtt… «Du æ jo så ofte på er det noen som si. Åssen kænn du væta dæ lure je på, når du ældri er der sjøl?»

Så har vi terrorgruppa ala bygdedyra! …Udyra som sitt parat tel å meie neått hårt et utspell fra andre. Akkurat som rovdyr som vente på noens svake øyeblikk, så dom kænn få angripe. Tema speller igjen rolle så lengi dom kænn få ti knehasan på no`n. Antagelig en svært fornøyelig følelse…Tru nesten det er en egen gren detti med sure oppgulp førr å øke sin egen sjølfølelse no`n sekund…TA EN NEXIUM si je bære!

Førr å si det slik, je kunne antagelig ha vørti innlagt om je virkelig skulle bruke æll tia mi på å leite opp feila tel ælle som itte er akkurat slik som meg på Facebook. Det er nemlig like mange muligheter tel å irriterere seg der som det er folk. Er det mulig å tenkje seg at vi kænn vælja å læ var å irriterere øss over hva andre gjør? Fenomener som har levd i årtier er itte så ulike dagens, men i dag får vi det midt i fleisen, Fleisbook. Det blir så tydelig, uggent tydelig faktisk. Åsså lurer vi på åffer onga våres mobbe? Hmm…go figure!

Hva med å favne mangfoldet? Lære onga våres å behændle ælle med respekt om vi lik ælt hell ittno ta det andre gjør? Lære dom å vælja og vara rause menneskjer med filter og konstante valgmuligheter tel hvem dom vil vara? Det fine med Facebook er at det finnes tekniske filtre, muteknapper og logg ut muligheter. Den virkelige verden tilbyr itte slike fasiliteter…

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.» – Kardemommeloven

Husmorvikar`n vil med detti ønske dekk ei inkluderende jul, takke førr i år og logge ut førr denni gongen!


8 kommentarer on “In your Face(book)!”

 1. Marit Hjelmesæth sier:

  Hærlig, Linda 🙂 Du får sagt det på en god måte. God jul ønskes deg. Klem

 2. Leneneby sier:

  Herlig Linda! Håper du får en fin og lite irriterende jul 🙂 stor klem herfra

 3. Tone sier:

  Som vanlig – du ruler.
  Og jeg er så enig at det smeller herfra og tel ‘Dovre. Og lenger.
  Og det er jo en grunn til at vi både ler og griner av detta, tatt på kornet så gjenkjennelseseffekten ljomer.
  La ut bilde av en steinmur jeg har ønska meg og som er på plass – fordi jeg var så glad. Men da er jeg facebookperfekt da,… var det et par som sendte en seriøs melding i innboksen. 🙂 Men da veit jeg i alle fall det. … jaja! God førjul!!

 4. Rita Lindberget sier:

  Herlig, du skriver det jeg og fler med meg, tenker. Ønsker deg en en jul akkurat slik du ønsker deg. Klem


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s