Je æ sjalu……….

Je æ sjalu je!!

 

……. ……..DER fækk je ENDELI sagt det høgt. …….itte det letteste je ha innrømt, men egenli ganske godt å få sagt kjinne je. Itte førr att sjalusien bli no mindre ta den grunn, men det hjælp å få sætt ord på ting som røre seg oppi huggu ha je fønni ut…..problemer bli ofte mindre på utsia ta huggu, akkurat som dom ha godt ta å lufte seg litt……å når du høre dine egne problemer bli førrtælt høgt, høre du kænskje å avstumpe dom muligens æ. Dom lyt jo vara avstumpe førr å få plass i blænt ælle andre tanken som sløss om plassen……. Sjalusi kænn vara så mangt tru je…….men je tru jo vældi mye rart. Æ itte sikkert det æ usunt å vara bittelitt sjalu, dæ æ jo en følelse som bekrefte att du æ redd førr å miste dæ du æ æller mest redd førr………..men noen gonger kænn sjalusi vara frykteli stygt å vondt, både førr den som æ sjalu, å førr den som æ offer førr sjalusien. Je kænn vara grådig sjalu innimellom, da tilit tel andre æ noe je slit litt mæ…….men je øve å prøve på å itte læ den kontrollere. Førr å bli kontrollert æ det ingen som lik, itte je hvertfall. Tru det æ lurt å prate litt om sjalusi je, førr det bunne ofte ut i usikkerhet, å ett litt rufsete sjølbilde…(når je bli sjalu, æ usikkerheten som råde, å når je få ei tullri, så tru je att ÆLLE andre æ bære enn meg, å kænn danke meg utt i fysste runde) ……..men så kænn plutseli fornuften slå inn å førrtælja meg helt no ænna, å den digre fæle svarte følelsen som et seg gjennom hele systemet som en slags angst bli plutseli bli borte! Tru ælle ha ei førrmeining om sjalusi, men ofte få je på følelsen ta det att det gå i eget favør. Vi lik itte å gjøra øss sjøl sårbare væ å innrømme att vi ha svakheter, men ælt ænna ville jo vara umenneskli. Det viktigste uansett meining om detti, æ å itte læ sjalusien få overtaket……..førr den som bli mæst plaget ta det æ jo eier´n ta følelsen. Å dæ en mest sannsyneli oppnå på sikt, æ akkurat dæ en æ mæst redd førr. Je gå som sagt att en psykologmænn hår viku, å hænn lære meg att je itte ællti treng å hændle på tanken mine………å dæ æ gørsmart, førr skulle je sætta ælle tanker je hadde i huggu uti livet, ville je itte vara god å vara i nærheten ta…….puh…………..


2 kommentarer on “Je æ sjalu……….”

  1. Mari Langdalen sier:

    🙂 !!! Du er klok !! 🙂 ‘Klok’ er egentlig et rart ord… Bære ‘smak på det…’kloook’… Jeg vil heller bruke et anna ord : vis ! det er det du er 🙂

  2. Husmorvikarn sier:

    Takk Mari, dæ va store ord 🙂 Klok æ et snålt ord, det æ mange rare ord om`n tenkje seg om, å si dom flere gonger ætter næn.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s