Det finns ingen grenser uten skigard.

Noen ganger i livet er det lett å la andre gjøre ting med deg som du ikke syns er greit, men du lar det passere for å slippe en konfrontasjon. Jeg er fryktelig konfliktsky, og der er en forbannelse på mange måter. Det blir ofte ikke noe mindre konfrontasjoner av å være sånn. Det som skjer, er at de blir som vulkanutbrudd når konfrontasjonen er et faktum. Da velter gørr ut fra alle oldtider opp og lager konflikten så stor at det ikke er noe rart en blir redd, og da blir jo erfaringen igjen at konflikter er best å sky unna.

Jeg trener på å ta opp ting litt før de blir store, slik at jeg kan få nye erfaringer, som sier at det ikke er farlig. Å kjenne sine egne grenser er noe en må trene på, og lære seg å fortelle andre om hvor de går. Unger er helt avhengig av grenser for å fungere, får de ingen, blir oppførselen mer og mer ekstrem til noen faktisk sier i fra hvor grensa går. Alle liker vi å vite hvor grensa går hen, mye lettere å holde seg unna andres eiendom om det er satt opp et skikkelig gjerde rundt. Da vil du i alle fall stoppe opp å tenke igjennom om det får konsekvenser å krysse grensa. Om det ikke er ei grense, blir det mye lettere å valse inn uten å ha viet det en tanke.

Jeg har kjøpt meg gjerdestolper, og er i ferd med å måle opp hvor gjerdet skal stå. Blir nok å bruke mange år på dette prosjektet, men etterhvert som erfaringen går i min favør, så blir det lettere å forsette grensesettinga. For å finna ut hvor grensene går hen, må en kjenne etter i magen. Om ting kjennes litt ugreit der, vil det nok bety at noen har utfordret gjerde ditt. Om du har mot nok til å si i fra til den det gjelder, så vil det muligens få konsekvenser, men de går til sjuende og slutt i ditt favør. Ikke sikkert resultatet blir akkurat som du har tenkt, og noen ganger må en la ting gå tapt, men du har i det minste vært tro mot deg selv. Og deg selv slipper du aldri unna…

4 kommentarer om “Det finns ingen grenser uten skigard.

Legg til din

  1. En skigard er viktig å ha. Den kan vara låg noen steller, og litt høgere andre steller, alt ettersom det passe seg 🙂 det kan tælogmed vara høl i skigarden, men en skigard lytt en ha :)) Lurer på om andre enn meg virkelig reflektere over det du skriv, je håpe hvertfall det, for det er verdt det !!

    1. Du æ en skikkeli oppmuntrer du Mari og takk igjen 🙂 Det æ ganske mange innom her, å je få mye respons, men det æ itte ælle som vil gjøra det her, å dæ æ helt greit. Vi ha litt ulik modningstid og å itte ælle æ så gla i å eksponere seg som meg 🙂

  2. Bra skrevet, Linda! Bære så du veit det : Je læs bloggen din mæ STOR interesse!
    Flink du 🙂

    1. Takk Trine 🙂 Det æ ællti godt mæ bekreftelser, je ha behov førr dæ. Bli fort usikker om bekreftelsen uteblir, men det æ noe å øve på å stole på seg sjøl å :)Flink dekk va på frædan!!!! Je bli så rørt, (å litt missunnelig på opplevelsen) ……hatten av førr modige damer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: