Det finns ingen grenser uten skigard…………….

Noen gonger i livet æ det lett å læ andre gjøra ting mæ deg som du itte syns æ grett, men du læ det passere førr å slæppe en konfrontasjon. Je æ frykteli konfliktsky……..å dæ er en førrbannelse på mange måter. Det bli ofte itte noe mindre konfrontasjoner ta å vara slik……..dom bli ofte som vulkanutbrudd når dom kjæm……..da vælt det gørr ut fra ælle oldtider opp å laga konflikten så stor att det æ ittno rart en bli redd………å da bli jo erfaringen igjen att konflikter æ bæst å sky unna……Je treine på å ta opp ting litt før dom bli store, slik at je kænn få nye erfaringer som si att det itte æ farli. Å kjinne sine egne grenser æ noe en må treine på, å itte minst på å førrtælja andre å hen dom gå hen. Onger æ helt avhengig ta grenser førr å fungere, få dom ingen, bli oppførsel`n mer å mer ekstrem tel noen faktisk si i fra å grensa går hen. Ælle lik vi å væta å hen grensa går hen, mye lettere å hølle seg unna anna andres eiendom om det æ sætt opp ett skikkelig gjerde rundt. Da vil du i allefall stoppe opp å tenkje igjennom om det få konsekvenser å gå innaførr…….Om det itte æ ei grense, bli det mye letter å valse inn uten å ha vie det en tanke. Je ha kjøpt meg gjerdestolper, å æ i ferd mæ å måle opp hen gjerde ska stå hen…….bli nok å bruke mange år på detti prosjektet, men etterhvert som erfaringen gå i min favør, så bli det lettere å forsetta grensesettinga. Førr å finna ut å grensen gå hen, må en kjinne ætter i magan. Om ting kjinnes litt ugrett der, vil det nok bety att noen ha utfordre gjerde ditt. Om du ha mot nok tel å si i fra tel den det gjeld, så vil det muligens få konsekvenser, men dom gå tel sjuende å slutt i ditt favør. Itte sikkert resultatet bli akkurat som du ha tenkt, å noen gonger må en læ ting gå tapt……men du ha i det minste vøri tru mæ deg sjøl……å deg sjøl slæpp du Ældri unna……..


4 kommentarer on “Det finns ingen grenser uten skigard…………….”

 1. Mari Langdalen sier:

  En skigard er viktig å ha. Den kan vara låg noen steller, og litt høgere andre steller, alt ettersom det passe seg 🙂 det kan tælogmed vara høl i skigarden, men en skigard lytt en ha :)) Lurer på om andre enn meg virkelig reflektere over det du skriv, je håpe hvertfall det, for det er verdt det !!

  • Husmorvikarn sier:

   Du æ en skikkeli oppmuntrer du Mari og takk igjen 🙂 Det æ ganske mange innom her, å je få mye respons, men det æ itte ælle som vil gjøra det her, å dæ æ helt greit. Vi ha litt ulik modningstid og å itte ælle æ så gla i å eksponere seg som meg 🙂

 2. Trine sier:

  Bra skrevet, Linda! Bære så du veit det : Je læs bloggen din mæ STOR interesse!
  Flink du 🙂

  • Husmorvikarn sier:

   Takk Trine 🙂 Det æ ællti godt mæ bekreftelser, je ha behov førr dæ. Bli fort usikker om bekreftelsen uteblir, men det æ noe å øve på å stole på seg sjøl å :)Flink dekk va på frædan!!!! Je bli så rørt, (å litt missunnelig på opplevelsen) ……hatten av førr modige damer!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s