Balansere på en knivsegg.

I dag er det 13 dager tel je er freskmeldt. Kænn lure på om je er noe freskere, men ting har nok skjedd både med og uten min innflytelse. Det er rart å vara inni en livsprosess i bevissthet. Hele livet er jo en prosess, men det er itte støtt at vi kjinne like godt at vi er inni den. Detti året som de tre foregående, har je vøri nokså bevisst hva som skjer med meg, men det tæk tid og endre på ting som itte fungere så godt. Det er ofte innlærte mønster som itte blir brutt før du opplever noe litt sjokkarta. I min sjukemelding står det at je er i psykisk ubalanse IKA. Lure litt på hva IKA er? Høres alvorlig ut syns je. For åkke er itte i psykisk ubalansert innimellom?

Je har følt det litt som å ha vøri inni en litt uforutsigbar værsituasjon de siste åra, og da er det fryktelig lett å bli ubalansert. Den største utfordringen i et samfunn som går så fort, er nok å prøve å hølde balansen. Balansen mellom å jobbe og vara tilstedeværende som mor, mellom å vara god venn og itte bli eti opp av ælle som vil ha noe av deg, mellom å vara kjærest og fortsatt vara deg sjøl med styrker og svakheter, mellom å eta sunt og fortsatt kunne kose seg, mellom å vara sterk og fortsatt tørra å lene seg på andre, mellom å planlegge framover og vara tilstede, mellom å sjå ut som folk og itte la det gå tel huggu på en, mellom å hølde seg i form og itte bli hysterisk opptatt ta BMI.

Absolutt ælt har en motpol og er tosidig (noen gonger flersidig, enda værre å hølde balansen.) Klare å finna koden for å hølde seg balansert ligg kænskje i å vara ærlig trur je. Om je klarer å hølde meg så nære som mulig tel sannheten, så vil je sleppe å kåmmå opp i ubehagelige situasjoner, som antagelig er helt unødvendige i utgangspunktet. Som blir skikkelig ubehagelige akkurat fordi du itte har vøri ærlig) Je tenkjer itte bære på å servere en bevisst løgn, men og unnlate og fortælja sannheten. Å ljuge er å beskytte seg sjøl mot ubehageligheter. Je har tenkt mer enn en gong at je skåne andre med å pynte litt på sannheten, men det er i alle fall en løgn. For å vara ærlig så må en meine ting, sjøl om resten er uenig. Ælle er itte uenige serru, kun tel noen tørr å åpne kjeften og meine noe i mot, da kænn noen snu.

Å ha meiningers mot koster ganske mye, men det føles ofte godt etterpå. Je tenkjer itte at ælle treng å belaste seg sjøl med å gå ut i all offentlighet og meine så mye. Men å stå for egen meininger i tette relasjoner ,som ska vara livet ut er helt nødvendig for å ha det godt med seg sjøl. Å leve er som å balansere på en knivsegg, og du veit ældri hva slags side du lander på når det blæs som verst. Men detti er snart ingen sak for meg, for om 13 dager er je i psykisk balanse, og det høres jo svært fornøyelig ut.

2 kommentarer om “Balansere på en knivsegg.

Legg til din

 1. IKA er en forkortelse for «ikke klassifisert annet sted», altså en ikke så altfor nøyaktig diagnose men mer en samlebetegnelse som kan omfatte flere typer ubalanser. Det gjorde ikke saken så mye klarere, tenker jeg… ;o)

  Jeg gleder jeg meg stort over å følge dine betraktninger og synes du er god til å ta ting på kornet. Jeg skal for eksempel passe meg vel for å fortelle den siste avleggeren hvor flink hun er (selv om hun selvfølgelig er noe helt for seg selv!), men heller bryne hjernen med å komme på andre, mer passende lovprisninger.

  Jeg er enig i det meste i dag også, men ikke helt enig i at det er løgn å la være å fortelle sannheten. Jeg mener nemlig at man ikke er nødt til å fortelle alt, bare fordi det er sant. Det finnes sannheter man med fordel kan holde kjeft om. Tanker som slipper ut som lyd, derimot, de skal være sanne!

  Ellers – lykke til som frisk! Jeg er sikker på at du klarer det også :o)

  «Ta ting som de kommer. Sørg imidlertid også for, at de kommer slik du vil ha dem…»

  1. Hei Solveig og takk førr gode innspell 🙂 Je er nok litt nådeluas i noen ta refleksjona mine innimellom……..å je skjønne godt å du meine mæ å itte ællti førrtælja sænnheten, det gjeld vel her som mæ ælt ænna å balansere. Je ha stor tru på å vara ærlig, men det æ sjølsagt mange måter å legga fram en sænnhet på. Så lengi intensjon er god er det en bra ting. Je ha en bra følelse på at ting ska gå litt lettere framover, å det hjælp å få slike innspell som du kjæm mæ her. IKA er nå oppklart, å om det itte er så informativt, så spelle det itte så stor rolle, da je ha fokus på åssen je ska bli freskere 🙂 Vi talas!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: