Å leve er som å balansere på en knivegg…..

I dag er det 13 dager tel je er freskmeldt……….kænn lure på om je er no freskere, men ting har nok skjedd både mæ å uten min innflytelse. Det er rart å vara inni en livsprosess i bevissthet…………. hele livet er jo en prosess, men det er itte støtt att vi kjinne like godt att vi er inni den. Detti året som de 3 foregående, ha je vøri nokså bevisst å som skje mæ meg, men det tæk tid å endre på ting som itte fungere så godt. Det er ofte innlærte mønster som itte bli brutt førr du oppleve no litt sjokkarta. I min sjukemelding stå det at je er i psykisk ubalanse IKA….lure litt på å IKA er?? høres nesten mest ælvåli ut syns je. Førr åkke er itte i psykisk ubalansert innimellom? Je ha følt det litt som å ha vøri inni en litt uforutsigbar værsituasjon de siste åra, å da er det fryktelig lett å bli ubalansert. Den største utfordringen i et samfunn som gå så fort, er nok å prøve å hølle balansen. Balansen mellom å jobbe å vara tilstedeværende som mor, mellom å vara god venn å itte bli eti opp ta ælle som vil ha no ta deg, mellom å vara kjærest å fortsatt vara deg sjøl mæ styrker å svakheter, mellom å eta sunt å fortsatt kunne kose seg, mellom å vara sterk å fortsatt tørra å lene seg på andre, mellom å planlegge framover å vara tilstede, mellom å sjå ut som folk å itte læ det gå tel huggu på en, mellom å hølle seg i form å itte bli hysterisk opptatt ta BMI……..Absolutt ælt har en motpol og er tosidig (noen gonger flersidig, enda værre å hølle balansen….) å klare å finna koden førr å hølle seg balansert ligg kænskje i å vara ærlig tru je. ……om je klare å hølle meg så nære som mulig tel sænnheten, så vil je slæppe å kåmmå opp i ubehaglige situasjoner, som antageli er helt unødvendige i utgangspunktet( å som bli skikkelig ubehagelige akkurat førrdi du itte ha vøri ærli) Je tenkje itte bære på å servere en bevisst løgn, men å unnlæta å førrtælja sænnheten (som je meine er en form førr løgn) Å ljuge er å beskytte seg sjøl mot ubehagligheter…………..je ha tenkt mer enn en gong at je skåne andre mæ å pynte litt på sænnheten, men dæ er i allefall en løgn………….Førr å vara ærlig så må en meine ting, sjøl om resten er uenig………….(ælle er itte uenige serru, kun tel noen tørr å åpne kjæften å meine noe i mot…….da kænn noen snu) Å ha meiningers mot koste ganske mye, men det føles ofte godt etterpå. Je tenkje itte att ælle treng å belaste seg sjøl mæ å gå ut i æll offentlighet å meine så mye, men å stå førr egen meininger i tette relasjoner som ska vara livet ut er helt nødvendig førr å ha det godt mæ seg sjøl………Å leve er som å balansere på en knivegg, å du veit ældri å slags side du lænde på når det blæs som værst…………men detti er snart ingen sak førr meg, førr om 13 dager er je i psykisk balanse………å dæ høres jo svært førrnøyelig ut…….  


2 kommentarer on “Å leve er som å balansere på en knivegg…..”

 1. Solveig Schumacher sier:

  IKA er en forkortelse for «ikke klassifisert annet sted», altså en ikke så altfor nøyaktig diagnose men mer en samlebetegnelse som kan omfatte flere typer ubalanser. Det gjorde ikke saken så mye klarere, tenker jeg… ;o)

  Jeg gleder jeg meg stort over å følge dine betraktninger og synes du er god til å ta ting på kornet. Jeg skal for eksempel passe meg vel for å fortelle den siste avleggeren hvor flink hun er (selv om hun selvfølgelig er noe helt for seg selv!), men heller bryne hjernen med å komme på andre, mer passende lovprisninger.

  Jeg er enig i det meste i dag også, men ikke helt enig i at det er løgn å la være å fortelle sannheten. Jeg mener nemlig at man ikke er nødt til å fortelle alt, bare fordi det er sant. Det finnes sannheter man med fordel kan holde kjeft om. Tanker som slipper ut som lyd, derimot, de skal være sanne!

  Ellers – lykke til som frisk! Jeg er sikker på at du klarer det også :o)

  «Ta ting som de kommer. Sørg imidlertid også for, at de kommer slik du vil ha dem…»

  • Husmorvikarn sier:

   Hei Solveig og takk førr gode innspell 🙂 Je er nok litt nådeluas i noen ta refleksjona mine innimellom……..å je skjønne godt å du meine mæ å itte ællti førrtælja sænnheten, det gjeld vel her som mæ ælt ænna å balansere. Je ha stor tru på å vara ærlig, men det æ sjølsagt mange måter å legga fram en sænnhet på. Så lengi intensjon er god er det en bra ting. Je ha en bra følelse på at ting ska gå litt lettere framover, å det hjælp å få slike innspell som du kjæm mæ her. IKA er nå oppklart, å om det itte er så informativt, så spelle det itte så stor rolle, da je ha fokus på åssen je ska bli freskere 🙂 Vi talas!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s