Opplevelser som`n ha kjint på kråppen er de beste…….

Det er grådig fort gjort å glede seg tel de store tinga, å så bli de små viktige tinga litt borte på tur`n………de store opplevelsa bli ofte planlagt tel hæljen, ferien, på hellig å høytidsdager som æ merke mæ rødt i almanakken å det ska gjerne vara litt påkåste ………….Det ska liksom vara litt sjvong over store opplevelser. Helst litt høg musikk, høg solfaktor, høg latter, høge førrventninger, høge alkoholkonsum, høgt hår, å mer tel……..Om detti kænn foregå utbygds, er det ælle tiders, litt mer å skrive hemat om mæssom. Det beste er viss en kænn kåmmå att ætter ferien å servere ei historie som er litt frakkere enn som så………Det er itte så domt om det er taxfri involvert i opplevelsen hell……………førrventingen førr dessi store opplevelsa stig i takt mæ nedtellinga tel ferie, å den siste dagen før ferien, virke som ei viku i seg sjøl……ittno rart kænskje når nedtrappinga byne ællerede vikua før ferien er et faktum…………..Førrventninger er det som gjør skuffelser størst, je tru det er bra å ha førrventninger, men kænskje greit å avpasse dom litt ætter realiteten………Veit itte å mange gonger je ha planlagt at ting ska bli så koselig………..inni huggu midt ligg ælt tel rette førr en kjempeopplevelse, å je kænn itte skjønne å som ska kåmmå i vægen førr en suksess………..men de æller fleste gonga bli det itte som førrvente, kænskje førr att je legg planer oppi i fange på dom rundt meg uten å avpasse det mæ doms planer å førrventninger…………..De største opplevelsa mine, de som sitt att i sanseapparatet er dom je itte har tenkt på så mye på forhånd, å som gi meg mer enn je kunne drømt om…………å det er de små tinga, som kænn gå øss hus førrbi, førr att vi haste øss førrbi dom………Je ha ett fast høllepunkt som je stoppe opp ve (i hverfall i tanken mine) hår gong je passere, å dæ er et vegkryss like ved der je bo………..førr hver gong je passere, så snuse je inn ælle inntrykk……hvilken blomme er det som stå i full blømstring? Å frodig er det der, å langt ha åkern kømmi i syklusen sin, å mye snø er det i forhold tel brøytestikka, å mye blar er det att på trea når oktober er på hell? Je sug tel meg dessi inntrykka her, å prøve å oppleve dom……..å det er store opplevelser innimellom, plutseli har det gått ett år, men je ha i det minste fått mæ meg ælle fasen ta året…..je klare itte å leve slik mæ ælt je gjør, men øve på å sjå mer ta det store i det små……førr det er gratis, vi ha ælle tilgang, det sætt livet i perspektiv, å det finns gjennom hele året, sjøl på de mørkeste hverdager i januar. Det kåste ittno å bruke natur`n, å je skulle ønske je va flinkere tel å benytte meg ta`n, førr det er der je ha ælle de største opplevelsa mine……..om det måtte vara en telttur på ett tynt liggeundelag, å en litt førr trång såvåpåså, der je knapt klare å bryte utatt kråppen etterpå, å sitta væ bålet utover natta, væ vatnet som er en opplevelse i seg sjøl, under ett epletre som blømstre, hell mæ utsikt som gjør att je føle meg fri som en fugl, regnvær som sildre innmæ klæa tel je er så gjennomblaut att det er bære å resignere å læ det stå tel, tordvær som gjør meg så redd att je kjinne att je lev……å i tillegg kunne dele dessi opplevelsa mæ noen…….dæ er stort dæ. Den eine natta i lavo i fjorsammar er den som bli påprate enda……..itte Hunderfossen, å Tusenfryd, Legoland osv……et tankekors førr meg i allefall……Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s