Du er akkurat like verdifull sjøl om du itte er flink!

Je stå i fare innimellom førr å høres ut som moralens vokter, men je lev itte opp tel ælt je skriv om, bære reflektere høgt…….Je ha litt overfyllt huggu ætter i går, å må få tømt ut litt tel mens je er i siget. ……temaet å vara FLINK kom opp i forbindelse med barneoppdragelse…..(artig å vara på kafè der ingen prate om andre, bære om ælt mulig ænna ) Å er egentli å vara flink? Å når er vi flinke? Nå je va onge va je flink viss je itte møkke ut klea mine før vi skulle reise på besøk…..hell viss je rydde rommet mitt…….hell viss je vaske oppatt…..osv….lite visste je no om att dæ var et naturtalent je hadde…eh….å ældri ha je fått no særli oppmerksomhet rundt det i vaksen tid at je er flink på detti. Je bruke detti uttrykke ofte sjøl når je prøve å gjøra folk ut ta min pode, men må bevisstgjøra meg stadig vekk på å itte stigmatisere ve å kælle ælt mulig å vara flink. Nå va du flink å eta opp maten din si vi når onga er små……je trudde det va helt naturli å klare å eta, ganske nødvendig førr overleve i grunn. Nå va du flink å tel å ligga på rommet ditt åleine…..hmm……er du flink når du itte er redd? Førr da er du vel Uflink når du er redd da? Hu æ grådig flink tel å stå på kænn je si…..men å mæ ælle dom som itte ha forrutsetninger tel å vara så arbessomme? Jo mer je tenkje på det jo mer misslik je ordet Flink, som bli i såmmå gata som å vara best. Tenkj på ælle som itte er flinkest hell best i noe, øss er det flest ta……men ska vi slutte å gjøra no førr att vi itte er så flinke som de andre? Klart vi itte ska dæ, det er itte opp tel øss sjøl å dømme når vi er flinke tel no hell itte. Je lik å synge, å er itte så æller værst på amatørplan, men ska je slutte å synge førr att a Celin Dion er flinkere? Bli itte att mange ta øss tel å bidra med no, viss det er kun de flinkeste som dug. Noen gonger misunne je folk som er «flinke» tel å treine…….dæ kænn vel du å gjøra si folk at meg da………ja klart je kænn, men je syns det er pyton, å je få mye vondt når je gjør det…….er je uflink tel å treine da, hell ha noen større forrutsetninger førr å lykkes med fysiske utskeielser? (å sjølsagt andre ting) Itte så lett å slutte med å bruke et uttrykk som je ha brukt i så mange år, men je jobbe stadig med å finna litt andre vendinger å bruke. Så bra førr deg at du klarte å såvne åleine på rommet ditt sjøl om du er redd, da kænn det jo hende at du bli litt mindre redd neste gong…. Vi meine det godt når vi si at andre er flinke, det er jo et kompliment, men vil det si at vi er misslykka viss vi itte er flinke? Mange spesielt damer er sjuke akkurat på grunn ta «snill pike syndomet» (je er det) Vi bli sjuke førr vi ska vara så flinke tel ælt, men det vanke jo itte akkurat gullklokker å fanfarer om vi slit rævva ta øss, å det er jo egne førrventninger som utløse det… Grett å vælja seg litt færre arenaer å vara flink på, så bli itte fallhøgden så stor ………Oppmuntring er viktig, men je tru oppmuntring i form ta deltagelse, engasjement,vara der når noen treng deg, å bry seg om, er like viktig som å førrtælja næn å flinke vi er………..enn når ingen si att du er flink lengre………..( tru meg, detti æ no je itte er flink tel…)


7 kommentarer on “Du er akkurat like verdifull sjøl om du itte er flink!”

 1. eli trettsveen sier:

  Ja du få jammen sakt dæ du Linda!!! mænn da få je jammen få lov og si at du æ flink tæll å utrykke deg! å jæ skjønne og du mæine!! jæ pleie og si at je itte kan noen verdens ting. men så bli je jævlig glad da når noen synes dæ motsatse. de fleste ta øss hig ætter annerkjenelse. så vi ska vara flinke tæll og gi ros!!!!! da tåle ennbære ris å!!!! stå på Linda, ta meg få du bære ros inntællvidre.

  • Husmorvikarn sier:

   Ja det æ viktig å oppmuntre, je æ bære litt opptatt ta å itte bruke opp fraser, som tel slutt få litt motsatt virkning :O) Men takk ska du ha læll Eli!

 2. Marita sier:

  Det viktigste æ vel itte å vare flink men utnytte dom ressursene en har tæl å gjøra ting på en måte så en sjøl æ førnøgd. Å je tru at dom som hig ætter å vara best å flinkest i ælt itte ha det spesielt godt dom hell.. Vi lyt rose i`nænn på dæ vi syns æ bra at andre, hell en kæn rose seg litt mer sjøl når en æ førnøgd mæ no`o! 🙂

  • Husmorvikarn sier:

   Å rose seg sjøl æ hvertfall dæ je æ dårligst tel, skulle andre ha like store førrventninger tel meg som je, ville det itte ha gått så bra………..Oppmunttring æ kjempeviktig, men som du si, kænskje vi skulle vara førrnøgd mæ litt mindre, att det itte treng å vara en kjempeprestasjon før det æ bra nok 🙂

   • Marita sier:

    Je ha ihvertfall fønni ut at dæ æ de små gledom som gjør meg mæst glad i det lange løp 🙂 Å dæ æ ofte små hårdagssituasjoner en huske bæst. Vi ska itte vara supermennesjer, men ha trua på dæ vi gjør . Du æ ei driftig å dyktig dame mæ tæl, je syns du sk klappe dei sjøl på skuldra over bloggen din 😉

 3. Trine sier:

  det ER så bra skrevi, Linda! Å je er så enig med deg! Stå på 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s