Ferietips.God sammar!

Da er det endelig skoleferie. Har vøri på skola på avslutning, og det er noe eget ved snaue 100 elever som jubler og gliser bredt når rektor`n sleppe dom laus tel sammarsferie, en velfortjent en sådan. For jammen legg dom ned mange timers arbe i løpet ta ett år, og programmet er stramt i løpet av ei viku. Fritid er absolutt best når en har gjort en innsats i forkant.

Je savner akkurat den følelsen som bygge seg opp rett før ferien er et faktum. Den følelsen som gjør at du plutselig tillater deg å kjinne etter hvor sliten du er av å kjøre unger i hytt og pine, logistikkføre både på jobb og heme. Endelig fri fra å vara slave av klokka som riv deg ut av de deiligste drømmer, og snooze knappen som nesten er utslitt av flittig bruk. Når dyna nærmest går i et med huden din om mårrån, og det kjinnes ut som aua ha bade i sænd når du prøve å åpne dom. Og snart, vældig snart så ska du sleppes fri fra slike forpliktelser. Bære gjøra som du vil i noen uker, i hvert fall nesten. Den følelsen er itte like framtredende når du ha gått heme ei stund, når hverdag og hælj går litt i ett. Høres kænskje deilig ut å gå heme, men etter ei stund så er savnet etter rutiner ganske stor, daglige gjøremål som gjør at det bli deilig å få fri fra det etter ei stund.

Det er vel litt slik med det meste, om du må vente litt på ting, ønske deg og drømme om det ei stund. Kjempe litt for å kåmmå i mål, savne litt, rett og slett itte ha tilgang på det, så er det så tilfredsstillende når du er i nærheten av målet. Ferie og fritid føles nok best for øss som har noen å dele opplevelsa med. Mange går en ferie i møte som singel, alenemor/far, både med og uten unger. Trur itte dom sitt med såmmå følelsen av glede over tre fire vikur mutters åleine.

Je husse det vældig godt sjøl åssen den følelsen var, det kjinnes og ser ut som ælle andre har noen å vara sammen med, og at ælt er vidunderlig koselig, tilsynelatende. I tillegg bli ælle høldepunkter borte ved att rutinen forsvinn for ei stund. Kænskje greit å kåmmå hau for øss som har noen å dele med og som ratt tæk det litt for gitt å ha det slik. Inviter, inkluder, og huss på noen rundt dekk, som kænskje itte syns det er like ok å invitere seg sjøl inn i det såkalt veletablerte familielivet. Det er fryktlig fort gjort å glømme åssen det føles, når en itte sitt i situasjonen sjøl lengre. Je si itte detti for at det er synd på single folk, men det er bære å få et tilbud og takke nei tel, enn å sitta og tru att ingen husse på en.  

Egentlig er itte ferie å ha fri, men å gjøra noe ænna en det en gjør i hverdagen. Ferien er ofte planlagt ned tel minste detalj, og hver time er fylt med såkalt avslappende innhøld, som Legoland, Tusenfryd, Grillparty, bading, bilkøer, billettkøer, forhåpentligvis svette køer (for i huggu mitt blir det fint vær i ferien). Terrasser ska males, snekres, båter pusses, hus beises osv. Trur vi lik å ha litt å henge fingra i je, men forskjellen fra jobb, er at det skjer på egne premisser, på den tida av døgnet du ha lyst tel å gjøra det. Ferie tips fra Hu(s)morvikarn: Huss å vara oppe seint på natta, helst utendørs, med pledd, bål, vin, kaffe, sjokolade, bøker, venner, familie, eller helt åleine. Det er jo varmere enn i januar sjøl om det regne, og lufta er jo vidunderlig fresk. Lytt på fuglekvitter, skaugen koke, om dekk itte har tilgang på skaug, tæk je itte så mye i inngangspenger for å dele fuglelivet her.

Bli svett om anledningen skulle by seg, og itte tenkj på hva det lufte , vi kænn nemlig lufte godt hele vinter`n. Ta med kjæresten ut og gjør ting i friluft 😉 Og for den som itte har kjærest, så er det sikkert noen som stille opp for anledningen Lavbudsjett Legoland i hagen med egen lego, bygg utover hele hagen med andre entusiaster, drekk iskaldt bækkevatn, plukk blommer, finn en høg topp og nyt utsikten, bad nakjin. Je har fullt opp je lyt gjøra, men ælt detti er gratis, bortsett fra vin og sjokoladen da. Uansett hva dekk kjæm tel å benytte ferien tel, så ønsker je dekk riktig god sammar!

2 kommentarer om “Ferietips.God sammar!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: