Ferietips……..God sammar!

Da er det endeli skoleferie………ha vøri på skola på avslutning, å det er no eget væ snaue 100 elever som juble å glise bredt når rektor`n slæppe dom laus tel sammarsferie, en velfortjent en sådan. Førr jammen legg dom ned mange timers arbe i løpet ta ett år, å programmet er stramt i løpet ta ei viku. Fritid er absolutt best når en ha gjort en innsats i forkant. Je savne akkurat den følelsen som bygge seg opp rett før ferien er et faktum, den følelsen som gjør at du plutseli tilate deg å kjinne ætter å sliten du er ta å kjøre onger i hytt å pine, logistikkføre både på jobb å heme.  Å vara slave ta klokka som riv deg ut ta de deiligste drømmer, å snooze knappen som nesten er utslitt ta flittig bruk. Når dyna nærmest gå i ett mæ huden din om mårrån, å det kjinnes ut som aua ha bade i sænd når du prøve å åpne dom…..å snart……..vældi snart så ska du slæppes fri fra slike førrpliktelser. Bære gjøra som du vil i noen uker…(hverfall nesten) Den følelsen er itte like framtredende når du ha gått heme ei stund, å hverdag å hælj gå litt i ett. Høres kænskje deilig ut å gå heme, men etter ei stund så er savnet etter rutiner ganske stor( itte byråkratiske rutiner…) men daglige gjøremål som gjør att det bli deilig å få fri fra det ætter ei stund. Det er vel litt slik mæ det meste, om du må vente litt på ting, ønske deg å drømme om det ei stund, kjempe litt førr å kåmmå i mål, savne litt …….rett å slett itte ha tilgang på det, så er tilfredsstillende når du er i nærheten ta målet. Ferie og fritid føles nok best førr øss som har noen å dele opplevelsa mæ. Mange gå en ferie i møte som singel, alenemor/far, både mæ å uten onger. Tru itte dom sitt mæ såmmå følelsen ta glede over tre fire vikur mutters åleine. Je husse det vældi godt sjøl åssen den følelsen va, det kjinnes å ser ut som ælle andre ha noen å vara sammen mæ, å att ælt er vidunderlig koselig (det er itte ælltid slik som det ser ut tel…..) I tillegg bli ælle høllepunkter borte væ att rutinen førsvinn førr ei stund. Kænskje greit å kåmmå hau førr øss som ha noen å dele mæ å som ratt tæk det litt førr gitt å ha det slik. Inviter, inkluder, å huss på noen rundt dekk som kænskje itte syns det er like ok å invitere seg sjøl inn i det såkalt veletablerte familielivet. Det er fryktli fort gjort å glømme åssen det føles, når en itte sitt i sitasjonen sjøl lengre. Je si itte detti førr att det æ synd på single folk, men det er bære å få ett tilbud å takke nei tel, enn å sitta å tru att ingen husse på en.  Egentli er itte ferie å ha fri, men å gjøra no ænna en dæ en gjør på arbe. Ferien er ofte planlagt ned tel minste detalj, å hver time er fylt mæ såkalt avslappende innhøll, som Legolænd, Tusenfryd, Grillparty, bading, bilkøer, billettkøer, forhåpentligvis svette køer (førr i huggu mitt bli det fint vær i ferien..) Terrasser ska males, snekres, båter pusses, hus beises osv. Tru vi lik å ha litt å henge fingra i je, men forskjellen fra jobb, er att det skjer på egne premisser, på den tida ta døgnet du ha lyst tel å gjøra det. Ferie tips fra Hu(s)morvikarn: Huss å vara oppe seint på natta, helst utendørs ( mæ pledd, bål, vin, kaffe, sjokolade, bøker, venner, familie, hell helt åleine) det er jo varmere enn i januar sjøl om det regne, å lufta er jo vidunderli fresk. Lytt på fuglekvitter, skaugen koke (om dekk itte ha tilgang, tæk je itte så mye i inngangspenger førr å dele fuglelivet her) Bli svett om anledningen skulle by seg, å itte tenkj på å det lufte ( vi kænn nemlig lufte godt hele vinter`n)……..ta mæ kjæresten ut å gjør ting i friluft ;o) (å førr den som itte ha kjærest, så er det sikkert noen som stille opp førr anledningen)Lavbudsjett Legolænd i hagen mæ egen lego, bygg utover hele hagen mæ andre entusiaster, Drekk iskaldt bækkevatn, plukk blommer, finn en høg topp å nyt utsikten, bad nakjin. Je ha fullt opp je lyt gjøra, men ælt detti er gratis (bortsett fra vin, å sjokoladen da) Uansett å dekk kjæm tel å benytte ferien tel, så ønske je dekk riktig god sammar!!


2 kommentarer on “Ferietips……..God sammar!”

  1. eli trettsveen sier:

    takk førr ælt du dele mæ øss Linda……… å enn riktig god sammar ått deg å.!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s