Er det mulig å vara så irriterende?

Detti innlegget er nok lettest å kjinne seg att i, om du er av slaget fylt med mye østrogen, men je ska itte avskrive deg som leser sjøl om du er skjeggete og grov i målet. Je har følelsen av at skikkelig dårlig humør itte alltid er kjønnsavhengig, men humøret je tenkje på er nok det. En gong i måneden er je som ei slags tidsinnstilt bombe som går av i tide og itte minst i utide. Hadde en mattelærer på videregående som bære såvidt itte vart tatt av dage, je husser det enda. Måten hænn brukte krittet på tavla på…Det ga en slik skrikelyd som isopor på vindu, og det er skikkelig grusomt sjøl uten hormon-svigninger. Hænn veit itte att`n bære var sekunder unna PMS-vold, av ei atten år gammal jinte på bynnelsen av nittitalet fra Ring. Det er nesten skremmende åssen humøret kænn skifte, under slik ekstrem påvirkning som hormoner i sving. Kænn gi et typisk eksempel:

Je har rigge meg tel med pc, kaffe, sjokolade, som er livsnødvendig i slike perioder, og venter på en skikkelig såpeserie som bære je lik. Akkurat da ælt virker tel å vara klart, byne je å henge meg oppi åssen samboer´n puste. Lyden av pust`n blir så høg at det nærmest er umulig å tenkje. Er det mulig å puste på en slik måte? Det må DA GÅ AN Å PUSTE INNI SEG! Kjinner irritasjonen gjør at je sjøl itte få puste lengre ned enn struphuggu, og hyperventilering er neste ledd. 

Je reise meg litt brått opp og marsjere demonstrativt i retning kjøkkenet, i håp om att`n ska skjønne hvor irritert je er for att`n har ødelagt kosekvæln min med pust`n sin. Et eller ænna i bakhuggu si meg at det itte er helt rasjonelt å bli så frustrert, av at andre gjør noe såpass livgivende som å puste, men je klare itte å skjerpe meg. Det bære væks inni kroppen, og det nærmer seg en eksplosjon. Etter å ha ramle og skramle litt ekstra hardt ei stund, noe som ser ut tel å gå samboern hus forbi, kjæm uheldigvis, for hænn altså, poden ned fra andre etasjen. Og je ser mitt snitt tel å ta ut aggresjon min på noen som er mindre og svakere enn meg. 

Je bråkjefte litt før`n rækk å tråkå over dørstokken, om att det må gå an å gjøra noe ænna enn å spelle dataspell hele dagen, og hjelpe tel mer heme, legga seg før om kvæln osv…Je rækk å gå igjennom en bråtå med temaer uten att´n rækk å avbryte. Etter ei stund ser je att`n tæk mot tel seg å prøve å bryte inn og stotre noen lågmælte ord. Hænn hadde tenkt å spørra om vi kunne finna på noe sammen. Herregud! Da slår det plutselig inn at je har oppført meg skikkelig dumt, og samvittigheta tæk overhånd. Je begynner å krampegrine. For tårer er nemlig den andre hormoninspirerte reaksjonen, som kænn ta overhånd dessi skjebnesvangre daga i måneden. Og det er noen gonger je føler en Oscarnominsjon for beste drama hadde vøri på sin plass. 

Og alt dette bære for å kvitte seg med ett egg. Ittno rart høner er grinete…

3 kommentarer om “Er det mulig å vara så irriterende?

Legg til din

 1. Je ha nå lenge fått klager på snorkinga mi om natta, og trudde nå egentlig at dæ va ille nok.
  Linda ha fønni løsningen på snorkinga mæ å tuppe meg i den mest nærliggende kroppsdelen og få meg tel å snu på skrotten…..og dæ bruke på å funke!!
  men……..æ det noen som ha tips når det kjæm tel pusting…. tips tel å kutte pusting UTEN å sturte..

  1. Tel dom som itte kjinne meg, så æ altså Thomas min samboer, som lid under dessi krevende omstendigheten……je kænn dessverre itte hjelpe deg kjære, men tru kænskje du bør spørra mor di om eksil et par daar i måneden 😉 Må nok andre menn tel førr å redde deg her….

 2. Nå fikk je meg en god latter, men så gikk ansiktet mitt over tell noen alvorlige miner og jeg nikker et par eller tre gjenkjennende nikk med huet.
  Hvis je kan komme med tips når det riv som verst i hormonene ; ta et stygt glass som du itte vil ha lenger, eller ei blomsterpotte du skulle hatt tell å bli litt mindre i størrelse og som skal kastes lell… Ta noe knusbart og knus det ! MEN : før du knuser tingen, putt den i en plastikkpose og knyt att, -DA kan du kaste det i gølvet med full kraft, og her kjem poenget : du slepp å sope oppatt mætti glass-skår, for døm er inni posen ! Bære prøv en gong,..som en liten test, det virket særdeles godt her i heimen hvertfall.

  Og til deg Thomas : du er nødt for å drive med en hobby i garasjen et par da’ar i måneden, sørg for å ha kaffetrakter, kjøleskap, varme klær og en madrass der. Da skulle du greie deg bra. Og lurer du på åssen det står tell inne i huset, så får du bruke mobilen din å ringe inn – itte gå inn og vis deg fysisk. Høll pustinga innafor garasjevegga 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: