Je vikariere førr`n Bjørge Lillelien ……………tru je…..

 

Veit itte om det æ en begavelse hell forbannelse å vara rappkjæfte…….. de fleste som kjinne meg vil nok si att je ha kjæft`n i orden, å dæ æ je ganske trygg på att je ha. De æller fleste gonga kænn dæ vara en styrke, fordi folk tru du æ trygg på deg sjøl, å veit å du prate om………(kun førr att du prate så fort att dom itte legge merke tel å du egentli si) Je sjøl syns det kænn vara litt problematisk å ha så mye på hjerte hele tia, å vil så gjerne få sagt det mæ en gong det finns en anledning, men itte ællti publikum æ like klare tel å høre ælt som røre seg inni huggu mitt ( vældi rart, så mye interessant som det æ oppi der….) je ha problemer mæ å klare å spara på innlegga mine, å noen gonger kunnne je ønske att je itte hadde sagt noe i det hele tatt, kænn bli ansett som litt slitomt innimellom å ska dele engasjementet sitt mæ ælle. Å den andre hakan væ å si så mye sjøl, at je itte ha tid tel å høre ætter å andre ha å si, som antageli æ like interessant som mine egne tanker ( men dæ veit je jo itte førr je ha itte hørt så godt etter….) Å lytte æ en egenskap je itte ha vøri i så stor besittelse ta, men driv å øve på å hølle litt mer kjæft, å lytte litt mer……detti æ det itte sikkert dekk ha merke no tel, førr det æ nok itte snakk om så stor framgang på området foreløpig. Blogging æ deførr ideelt førr slike som meg, som ha så store behov førr å dele hele tia………. Det æ ingen som nå opp tel Bjørge Lillelien som kommentator…..dessuten va hænn betalt førr jobben. Noen kommentarer vi sleng ut , kænn ha større konsekvenser førr mottager`n enn vi veit.

Da je va på denni aldern (6år) va je inni en sårbar periode ta livet mitt, som je ha dratt mæ meg gode å vonde ting fra helt fram tel nå. Je va ganske tynn å puslete (kun førr en kort periode, så itte bli bekymre, det tok seg oppatt mæ åra) hudfargen min bar preg ta å vara nesten gjennomsiktig, litt som fargen på skummemjølk på en måte. Litt fregner på nåsån, briller, å grunn tel att je itte smile, æ førr att tenna såg litt ut som kaste inni der mæ tilfeldig lænning……å mæ en hårsveis som je itte tru ha vøri innom motebilde hverken før hell seinere. (mest slik som kun et morshjerte kunne syns no særli om) Slik va sjølbilde mitt den gongen, å dæ je vil fram tel æ, att andres ubetenksomme kommentarer kænn få store følger…….Je fækk ofte høre att je va ælt førr tynn (tenkj dæ!!!) å dessuten fækk je stadige oppfordringer om å kåmmå meg mer ut å leke slik som de andre onga, førr je såg så bleik å stussli ut……..(je va da fell førr fanken akkurat like mye ute som de andre!!), men va dessverre itte utstyr mæ mætt ta pigment. Dessuten va dom litt usikre på om dessi tenna noen gong kom tel å bli lignens på en tænngard. Antagelig ingen som tenkte på at je kom tel å bæra mæ meg dessi kommentara i mange år framover. Je torde knapt å smile mæ munn oppe før je vart 23år å va på hjemmhjelpsbesøk att ei eldre dame i Harstad, hu sa att a ældri hadde sett et så pent smil noen gong, å je måtte låvå å smile så mye je kunne. Stolt som bære rakkern gikk je utatt, å smilte fra øre tel øre. Tenkj om je bære hadde møtt den dama noen år før som kunne ha spart meg førr mange bekymringer…… var litt selektiv mæ kommenteringa tel de små håpefulle, det æ bittesmå ting som velte store lass……..Je ha en pode som æ elleve år som på død å liv ska ha langt hår, å vettu no rart, je kjæm itte tel å legga meg oppi hass utseende førr andres skyld. Så lengi hænn oppføre seg som folk æ det bære å læ håret vækse i ælle rætninger……..Kommenter som Bjørge Lillelien, ælle fine tinga dekk ser, å høll resten inni dekk. Dæ ska je prøve på! (det æ lov å glømme seg, men det æ lov å prøve på nytt att å) Dagens oppfordring: Gi et kompliment tel den neste dekk møte på!


2 kommentarer on “Je vikariere førr`n Bjørge Lillelien ……………tru je…..”

  1. Marita sier:

    Detti æ viktige ord dæ Linda 😉 Ælle folk førrtjene respekt å bli godtatt førr den dom æ! Jaggu æ det godt at vi itte æ like, før tælsammen laga vi ett godt fellesskap i samfunne på hår våres kænt ;)Je bli engasjert ta dæ du skriv kjinne je, en byne liksom bære å boble før å ville klare å utføre dæ du skriv om 😉

    • Husmorvikarn sier:

      Ittno æ likere enn om je klare å inspirere folk tel å bli mer bevisst sin egen tilværelse 🙂 Je sætt pris på responsen din!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s