I have a dream.

Veit itte hvor mange av dekk som har prøvd å følje drømmen sin? Bruke å spørre ælle je møter på foredraga mine om dom ha en drøm i magan. Og je har tel gode å møte den som itte drømmer om noen ting, og takk og pris for det. Drømmer gjør at vi har noe å strekke øss mot, og je trur den drømmen er det som er meininga vi ska gjør, men det er få ta øss som tør.

Hva er det som stopper øss fra å kaste øss ut i det? Det starter ofte med ælle begrensningen vi finn, vi er mestre på å leite opp ælt som kænn ta fra øss sjøl motet tel å hoppe i det. Som regel bli konsekvensen ældri så stor som vi ha gjort spådommer om på forhånd. Trur mye henger at av gamle fordommer og autoritets-skrekk, som våres forfedre vart opplært tel å ha. 

Slike frykter har lett for å bli med videre i arverekka. Forskjellene mellom folk var kænskje itte så mye tydligere enn i dag, men dom var legale. Denni skrekken hemme øss ofte fra å kåmmå videre. En treng itte gå med hatten i handa lengre for å få lånt penger i banken, heller itte for kommunen, fylke, politikere, Innovasjon Norge, Naboen, kjæresten, venner, familie og ælle andre som gi øss den frykten som stoppe øss.

Je ha gode nyheter! Etter å ha møtte haugevis med folk de siste åra, med ælle mulig slags posisjoner, lønningspåsår, kjærester, klesmerker, biler, stillingsbeskrivelser osv… FOLK er FOLK. Er itte det gode nyheter? Ælle folk går på do, som har freskt fordøyelsessystem vel og merke. Ælle har vøri i konflikt med kjæresten sin, ælle har en gong vøri babyer uten posisjoner, ælle har vøri lykkelige og ulykkeligee. Ælle har tatt vanskelige valg, sjøl om vi itte tru det. Vi lik og trur at folk som er vellykket itte har sliti noe særlig. Den posisjon vil vi gjerne ha i fred. Sjøl om noen ser større ut utapå, i form av materielle goder, er dom itte farlige. Det er tel sjuende og sist øss sjøl vi er mest redd for. Redde for å miste noe, maska, venner, materielle goder, kjæresten, jobben…..you name it! Om en tør å ta noen sjangser, så vil en stadig oppdage at det gå bra, je låvå! 

«Freedoms just another word for nothing left to lose»…Den følelsen har je opplevd å ha, og det er den største følelsen je ha hatt noen gong. Overveldende stor med et hav av muligheter du kænn fråtse i, der ingen kænn ta fra deg noe mer, og da bli motet stort! Å je har kun oppnådd at folk respekterer meg mer. Noen folk forsvinner, men det gjør ingenting. Det finnes nye folk som passer bedre sammen med den du egentlig er, og itte den du late som du er. Tenkj at du itte har att mer og miste, og du kunne vælja akkurat hva du ville gjøra, hva hadde du gjort da?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: