Før kunne mænnfolk fara over kjærringa når dom ville………

Lure noen gonger på om det finns to univers………å om menn å damer æ født i hvert sitt……..tru faktisk at det bli førr snøtt å tenkje att vi æ født bære på hår sin planet……..Å da æ det utruli att det æ meininga att ett ta hårt slag ska puttes i ett hus, å prøve å leve sammen resten ta livet som en familie……i tilegg finns det ofte små avleggere som ska tas vare på oppi det hele…..å det æ itte sikkert det æ dom som bo sammen som eig avleggern, dæ kænn fort vara en ænna en fra en ænna planet att som du å ska førrhølle deg tel som bo i ett ænna hus(gudskjelov, viss itte hadde det vørti førr komplisert) …….æ det no rart det finns psykologer?????? Nå tala je itte førr ælle kvinnfolk kænskje, men je represtentere jo den arten, så da bli det mine refleksjoner som gjeld her…….Kvinnfolk sammenligne je mæ en minesveiper…..dæ vil si ei som ha aua langt framma seg hele tia, å synsfeltet æ bredt, å vi ha tel tider auer i nakken å……nesten rart kvinnfolk itte ha større auer enn mænnfolk så mye som vi ska observere hele tia……..Mens mænnfolk æ jo født mæ ett overflødig sidesyn, å borde hatt bittesmå auer…( men klart som treng jo å kjøre bil, så der kjæm det jo godt mæ)…….Førr å få litt innsikt i åssen detti kænn ha vørti slik, tru je vi må gå noen tusen år telbarsatt i tid…….helt telbarsatt tel den gongen folk va huleboere………..Da va kvinnfolka plassert i huler som den gongen vart betegne som ett hematt……..jordvegger, jordtak, jordgolv osv……..inni der skulle dom bo mæ ælle onga sine, å det va snakk om litt flere onger enn i dagens kjernefamilie……..dom hadde itte p-piller den gongen…….så dessi hulen kunne vara gansk trånge, men koselige å varme………..det fantes itte IKEA møbler den gongen så dom hadde lite krimskrams å skryte ta att naboen……Dom va itte så opptatt ta utseende hell, så håret fækk gro som det ville, å stylingprodukter va forebehølt tipptipptipptipptippptippp oldebarna doms.. Det vart ofte livate store hår som ga grobunn førr litt småmåltider ala lus å lopper ( detti va no mænn fækk som delikatesse de få gonga`n såg innattom familien sin) …….ellers va far i huset ute førr å fange mat tel familien sin, som da va en «krevende» jobb sia familien va ganske stor……..je tru dom late som den gongen att maten va frykteli vanskeli å få tak i, kun førr å få vara borte litt lengre…De få gonga dom stakk innatt om familien va det førr å levere no kjøttbætar, å pella delikatesser utta håret……fara over kjærringa som da antageli vart på tjukken att mæ avlegger nr. 16…….mumle litt gåsegg i skjegget sitt å så i vægen att…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ittno rart att vi slit i dag………mor ska plutseli vara mæ ut å jakte på maten via ei hændlevogn på Coop OBS………itte nok mæ dæ, onga vil å vara mæ å bestemme( pedagogisk riktig i dag å læ onga få bestemme nesten ælt…..) Far vil vara mæ å bestemme åssen hula ska sjå ut inni å ha sterke meininger om interiør……..Når det kjæm tel sex, æ det itte slik att mænn i huset bære kænn stikke innattom å fara over kjærringa si……nei dæ kjæm ælt an på om kjærringa ha vondt i huggu, om det ligg to tre onger i dobbeltsenga( akkurat som dom brydde seg om dæ i steinældern)….hell andre ting som kænn kåmmå i vægen førr formeringsritualet…… Far ska kunna å tilberede maten helst lavkarbo mat, som mor ha fange att familien sin………..mens mor æ att frisør`n å få ekstensjen slik att far itte få tilgang på delikatessen som forfedrom hadde tilgang på……. Det æ knapt tilgang på hår i det hele tatt førr gud førrby om vi skulle bli oppdage mæ hår under arma……hell i ansiktet, hell rundt førrplantningsåpningen som i dag kælles bikinilinjer……….(litt rart att vi ska fjerne dæ som gjør att vi få større nytelse ta ting…..men det æ jo sexy da……..akkurat som dæ va vikti i steinældern…….der ælle gikk rundt i små lendekleder, å puppa fækk lov å leve i naturli gravitasjon)

Itte så rart menn ha rætte ut ryggen mæ åra da……..puppa ha jo fått ett løft i nyere tid……..

 

Hmmmm…….æ det no rart det bli trøbbel, når vi konstant ska prøve å motstride natur`n, å sjølrealisere øss hele tia………nesten så je ønske meg telbarsatt tel steinalder`n sommeter….. så je kunne stille opp førr onga, drite i naboen, læ håret gro på ælle kroppsdeler, vara villig når mænn kom innattom på snarvistitt, å smile når`n drog att………men neida………je vil bestemme sjøl je vettu, å da æ hælvette laus………..


One Comment on “Før kunne mænnfolk fara over kjærringa når dom ville………”

  1. Mari Langdalen sier:

    Artig førtælt ta deg !! Du skriv – og je blir litt klokere ta å læsa dessa artige vendingene på ting som har med livet å gjøra, både før og nå.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s