Ser vi andre gjennom huggu hell hjerte?

Å slags følelse få du ta å sjå en nyfødt hjelpelaus baby mæ hele livet framførr seg? Å slags følelse få du ta å sjå en hjelpelaus narkoman mæ sprøytespissen hengende fra armen mæ dårlige framtidsutsikter? ………….Je er sikker på at de fleste får to ulike følelser, den fysste følelsen gå ganske sikkert via hjerte og gi en varm og god følelse ta omsorg å lyst tel å ta vare på den lille håpefulle………det andre bilde gi en følelse som er mye mer farge ta å ha gått igjennom huggu mer enn hjerte…..tenkj om vi kunne sende følelsa gjennom hjerte uten å måtte oppom huggu, førr i huggu der kænn mye gå gæli…………der sende vi bilder igjennom filtre vi har opparbeida øss i livet, på godt å vondt. Høldninger som er innlært ta dom som ha oppdratt øss……….itte ælle høldninger borde ha gått i arv……Je tru frykt førr det uforutsigbare og ukjente er det som farge øss førr å beskytte øss sjøl mot ubehagligheter…….Tenkj om vi kunne husse på at den skjebnen mæ sprøytespissen i armen ha vøri en liten hjelpelaus baby en gong, men mæ omstendigheter som gjorde att det gikk gæli på turen…………å dom væl det sjøl si vi………..ælle ha ett valg…….jada ælle har et valg, men noen gonger treng vi hjelp førr å kåmmå øss ut ta ett uføre som ha tatt overhånd, å som gjør det nesten umulig å kåmmå ut av……….Umulig akkurat førrdi omgivelsa ser det kun i svart kvitt, å itte ser det gjennom hjerte lengre……..det er våres egen frykt som stoppe øss fra å hjelpe tell hell vara rause…….Je kjinne mange fargerike store personligheter, å størst er dom som har opplevd ting som ha fått satt livet i perspektiv………………de folka ser ting gjennom hjerte, førr dom veit å tøft det kænn vara………..att å ta de rætte valga itte ællti er like enkelt………Dessi fordomma har vi itte bære førr folk som ruse seg…………..det gjeld ælle som ha havne i situasjoner som itte «passe seg»…………..folk mæ gjeldsordninger, folk som er førr tjukke, hell førr tynne, som er kranglete, som bråkå i timen, som itte er like hygienisk som andre, som ligg mæ førr mange, som skifte jobb førr ofte, som klyppe graset før sjelden…….osv…………vi veit itte åffer det ha vørti slik………Møt mennekjer mæ åpen sinn, var raus å gi takhøgde, send følelsen en tur neom hjerte førr det bli ødelagt ta dårlige høldninger……………tenkj att ælle ha vøri små uskyldige vøksi oppi ett samfunn mæ litt førr firkanta rammer………


4 kommentarer on “Ser vi andre gjennom huggu hell hjerte?”

 1. Trine sier:

  Så mye glupt som bor inni huggu ditt, Linda! Du har SÅ rett, men det er fryktelig fort gjort å ha noen holdninger tel mangt og mye som kænskje er bygd på helt feil grunnlag,- vi veit jo faktisk itte støtt åffer ællt vart slik det vart 🙂

  • Husmorvikarn sier:

   Takk Trine, je skjønne godt å du meine………..grunn tel at dessi tanken dukke oppatt i dag, va akkurat førr att je kommenterte ei dame som je ha fått beskrevi ta noen andre, og sendte beskrivelsen glatt videre uten å ha no grunnlag førr det……..je vart frykteli betenkt etterpå………….tenkj å ofte vi gjør slik……….skummelt, men mulig å bevisstgjøra seg på 🙂

 2. Mari Langdalen sier:

  Jeg befaler deg kloke Linda : du MÅ skrive ei bok som innehøll alle skribleriene og tankene dine, døm er SÅ viktige, for alle, vil jeg påstå… Du er så god på å setta fingeren på ting som er viktige :)) kjenne meg att i at enkelte bære bruke huet, (har sjøl gjort det, men øver på å bruke hjertet mer) og itte hjerte, og da spes når det er snakk om valg… Er så fordømt lett å si ; du har valgt det sjøl… NEI, vi velger itte alt sjøl. Det kan væra omstendigheter rundt som setter øss i en situasjon også,… Kloke deg, venter spent på neste innlegg fra deg :))

  • Husmorvikarn sier:

   Takk igjen Mari 🙂 Je ha nok itte no bokplaner i nærmeste framtid, men det er ældri godt å væta å som skje…….plutseli gjør je det 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s